A Forbes 2020-ban is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők 50 fős listáját. A Média szekció legbefolyásosabbja idén is, mint eddig mindig, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett. A második Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, a harmadik D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

A Média szekció legbefolyásosabbja idén is, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett. A második Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, a harmadik D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa. Új név Lipták Tímea, aki Mészáros Kinga távozása óta a legmagasabb szinten lévő nő a Central Médiánál, magazinüzletág-igazgató, a vezetői testület tagja, e mellett a Nemzeti Olvasottság Kutatás (NOK) Felügyelő Testületének tagja. Tizedik helyre pedig Rajki Annamária került fel, aki a Magyar Telekom Nyrt. TV és entertainment-igazgatójaként a szolgáltató csatornakiosztásáról dönt.

A Legbefolyásosabb magyar nők 2020-as, húszfős Üzlet listáját második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. Nyomában idén is Dávid Ilona, a több mint 19 ezer főt foglalkoztató Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Heiszler Gabriella, a több mint 570 üzletet működtető Spar ügyvezető igazgatója. Új név az üzleti listán Solti Andrea, aki Bujdosó Andreát váltotta a Shell Hungary Zrt. igazgatósági elnöki posztján, emellett a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) aktív igazgatósági tagja, a HR-műhely vezetője.

Hetedik helyen szintén új névként szerepel Mészáros Beatrix, a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt., a családi cégbirodalom legfontosabb vállalatának élére. Az Opus a Konzum tavalyi beolvadása óta a hatodik legnagyobb vállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), az előzetes 2019-es adatok szerint a tavalyi év első felében 104,4 milliárd forintos árbevételt produkált. Mögötte szintén új névként jelent meg az Üzlet kateógiárban Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH), vezérigazgatója. 12. helyre pedig Ungár Anna, Schmidt Mária lánya került fel, aki az apja által létrehozott Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnökeként és résztulajdonosaként mára az ingatlanpiac fontos szereplőjévé vált.

Szintén új szereplő Szabó Melinda, aki ez évtől a kis- és középvállalati szegmensért is felel a Magyar Telekomnál kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként, valamint Hardy Ilona, az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár alapítója és IT-elnöke.

A közéleti listán a tavalyi első, Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a negyedik helyre került, miután az elmúlt évben imázsproblémái akadtak, és a hozzá tartozó állami vállalatok megtartásáért meg kellett küzdenie. Az első így Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő lett. Két helyet lépett előre Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya jelenleg második tízfős közéleti listánkon. „A turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz”, jellemezte őt több forrásunk; a Magyar Turisztikai Ügynökségnél a következő tíz évre vonatkozóan legalább 300 milliárd forintról dönthetnek majd. Besorolásnál szempont volt, hogy férje, Tiborcz István üzleti befolyása is végső soron neki köszönhető. Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége jelenleg hatodik a közéleti listán - írják.

A közéleti szekció harmadik helyére Varga Judit igazságügyminiszter futott be. Visszatért hetedikként Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, EP-képviselő, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége, akit már kormány- és ellenzéki oldalon is Orbán Viktor egyik lehetséges 2022-es kihívójaként emlegetnek. Mögötte új szereplő Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese, az MSZP elnökségi tagja.

A kultúra területén a legnagyobb változást Havas Ágnes, a korábbi magabiztos dobogósának pozícióvesztése hozta: a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatójaként három évig vezette kulturális toplistánkat, ám Andy Vajna halála után pozícióját nem tudta megőrizni. Helyére, első helyre idén Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója került, aki a magyar könyvpiac második legnagyobb, kilenc kiadót egyesítő cégét vezeti. Kilencedik helyen új szereplő Mécs Mónika, aki producere volt a Testről és lélekről, az Oscar tízes listájáig jutott Akik maradtak és a Feleségem története című filmeknek is. Utóbbi jó eséllyel valamelyik A kategóriás filmfesztiválon debütál idén.