Megvan az Országos Média Diákverseny győztes csapata. Az OMD Hungary 2017-ban 17. alkalommal rendezte meg az elismert szakmai versenyt. A győztes Budapest Beaneaters tagjai már biztosan ott lesznek lapunk, a Médipiac két napos márciusi szakmai konferenciáján.

A verseny célja elősegíteni az egyetemi és főiskolai hallgatók körében a kommunikációs stratégiai tervezés, azon belül a médiatervezés gyakorlati megismerését, népszerűsítését, továbbá hozzájárulni a hallgatók szakmai fejlődéséhez. A verseny nem titkolt célja továbbá, hogy felfedezze és felkarolja a jövő tehetséges média szakembereit.

A verseny témáját idén az eMAG adta a Black Friday médiakommunikációra vonatkozóan. A december nyolcadikán megrendezett szóbeli döntőn a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai, Joó Dávid, Nagy Diána, Trepess Beatrix alkotta Budapest Beaneaters csapat bizonyult a legügyesebbnek. Ők vihették haza a fődíjat, ami egy 100 ezer forintos eMAG vásárlási utalvány a nyertes csapat minden tagjának, valamint pályázatukat előadhatják a 2018. márciusában megrendezésre kerülő Médiapiac-konferencián is. A döntőbe került többi csapat is részesült tárgyi nyereményekben.

Az OMD által legjobbaknak felajánlott álláslehetőség az eljövendő szakmai pályafutás megalapozása is lehet. Ezt támasztja alá, hogy a döntőbe jutott versenyzők közül sokan ma már a gyakorlatban tapasztalhatják a marketingkommunikáció mindennapos kihívásait az OMD-nél, senior pozíciókban.

 

Mit is az az Országos Média Diákverseny?

A verseny a médiaverseny FB-oldalán kerül kiírásra, minden év szeptemberében. A jelentkező csapatokknak 5-6 hét áll a rendelkezésükre, hogy elkészüljenek és benyújtsák a pályázatukat. Ezt követően bírálják el a pályázati anyagokat az OMD senior kollégái, akik kiválasztják a legjobb 5 pályamunkát. Az egy napos szóbeli döntő november végén/december elején esedékes: 30 percben prezentál minden csapat egymás után egy prominens zsűri előtt.

A díj: mind az öt döntőbe jutott csapat díjazásban részesül, de az abszolút győztes szakmai gyakorlati lehetőséget is nyer az OMD-nél vagy a résztvevő média partnerek bármelyikénél

Eddigi eredmények:

  • közel 389 csapat 16 év alatt
  • 31 ifjú tehetség az OMD kötelékében kezdte pályáját az elmúlt 16 évbe
  • a feladatot adó ügyfelünk számára új ötletek, megközelítések és piackutatási eredmények születtek