2011. január 21.

Önszabályozz, mielőtt az állam teszi helyetted!

Az amerikai hirdetőket tömörítő ANA szólította fel erre tagjait annak kapcsán, hogy a FTC do-not-track listával nyomorgatná az online marketinget.

Az amerikai hirdetőket tömörítő ANA szólította fel erre tagjait annak kapcsán, hogy a FTC do-not-track listával nyomorgatná az online marketinget. A hatékony önszabályozással valószínűleg nemcsak a cégek, hanem a fogyasztók is jobban járnának.

Nagyon komolyan megsürgette tagságát az amerikai hirdetőket tömörítő ANA, hogy tájékozódjanak megfelelően az online viselkedésalapú reklámozással kapcsolatban, és tegyenek lépéseket az önszabályozás felé. Fontos lenne, hogy a fogyasztók viselkedését, böngészési szokásait kizárólag etikus eszközökkel kövessék, mivel ha nem így tesznek, akkor erős érveket adnak a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) kezébe a szabályozásra.

Az FTC már korábban megpedzette, hogy do-not-track lista felállítását fogja kezdeményezni, melyre bárki feliratkozhat. Ennek az lenne a következménye, hogy a márkák nem tudnák a feliratkozó fogyasztó online viselkedését semmilyen módon követni. Miközben ez egyfelől jól hangzik, másfelől bosszantó lehetne magának a felhasználónak is, hiszen nem releváns és elvileg neki szóló hirdetésekkel találkozna, hanem teljesen érdektelenek sokaságával is.

"Az iparág szerte elindított önszabályozási program egy olyan kivételes kezdeményezés, amely védi a felhasználók adatait, és lehetőséget ad számukra, hogy ellenőrzést gyakoroljanak a hirdetők által felhasználható adatok felett. Nagyon komolyan arra sürgetjük tagjainkat, hogy teljes mértékig azonosuljanak a program által meghatározott adatvédelmi elvekkel, és implementálják azokat a gyakorlatban is" - érvelt az önszabályozás mellett Bob Liodice, az ANA elnöke.

Ennek érdekében egy sor információt, dokumentumokat, segédanyagokat osztott ki a szövetség a tagságnak. A program még 2009 júliusában indult az ANA és más szakmai szervezetek részvételével, ekkor hozták elsőként nyilvánosságra az adatvédelmi, fogyasztóvédelmi elveket az online reklámozásra vonatkozóan. Azt remélik, hogy a hatóságok, látva az erőfeszítéseket, talán megelégszenek az önszabályozás mértékével.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.