2010. augusztus 25.

Önszeretet a Népszavánál

Saját megújulását dicséri egy másik portál cikke alapján internetes kiadásában a Népszava. A kérdés az: forradalmi volt-e a ráncfelvarrás.

Saját megújulását dicséri egy másik portál cikke alapján internetes kiadásában a Népszava. A kérdés az: forradalmi volt-e a ráncfelvarrás.

"Amikor a dizájn a tartalom szolgálatába áll" - óriási sikert aratott a megújult Népszava; ezt hirdeti címében a cikk, amely megjegyzi, több orgánum is elismerően nyilatkozott a print kiadás megújulásáról. Aztán hosszasan idézik az emasa.hu dizájnkritikusát, aki szerint „a megújulás csak azért nem volt forradalmi, mert csendben és elegánsan ment végbe”.

"Nem, ők ezt soha nem mondták, hogy ilyesmire készülnének, csak megcsinálták, csendben, jól" - írja a szerző, aki szerint „határozottságával már a fej is sugall valamit az új vizuális értékrendről, amit a lap igyekszik képviselni”. Negatív lapfej, kilógó ékezettel, arányérzékből jeles. Jól kiszámolt címméretek keskenyített félkövér betűkkel, határozott vízszintes léniák az anyagok között. Ilyenek miatt hat-hét éve nagy balhék voltak egy laptársnál, de sebaj, végre itt egy lap, amiben könnyű eligazodni. Egyetlen pillantással átlátható minden oldal, a szemünk ragad a címekhez – idézi saját méltatását a lap.

Az emasa.hu-n szakírója, Mikó F. László így foglalta össze találkozását az új Népszavával: "az összbenyomás pozitív: stabil dizájn, jól építkező oldalak. Praktikus, informatív, tehát olvasóbarát. Kábé ennyit takar a Népszava új kabátja. Megérte megvenni."