2014. február 03.

″Önt tömeges zavargás résztvevőjeként regisztráltuk″

A mobiltelefon-társadalom számos problémáját összegzi az, ahogyan az ukrán kormány a fővárosi tüntetőket próbálja eltántorítani a demonstrálástól.

A mobiltelefon-társadalom számos problémáját összegzi az, ahogyan az ukrán kormány a fővárosi tüntetőket próbálja eltántorítani a demonstrálástól.

„Kedves Előfizetőnk! Önt tömeges zavargás résztvevőjeként regisztráltuk” – szól az üzenet, amely január közepén érkezett több ezer kormányellenes tüntető mobiltelefonjára, nem sokkal azt követően, hogy életbe lépett az új gyülekezési törvény.

Nem sokkal később újabb trükkel jelentkeztek: miközben az állami média továbbra is igyekszik marginalizálni az eseményeket, az interneten (minden bizonnyal elrettentőnek szánt) videó jelent meg arról, hogyan zaklatnak, majd hagynak szőrmentén helyben egy tüntetőt, aki egy szál tornacipőben ácsorog a hóban a rabomobil mellett – írja a Vice.

A tüntetők szerint csakis „hivatalos kéz” készíthette a mobiltelefonos felvételt, hiszen ilyen eseményekre nem a tüntetők szeme láttára kerül sor.

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.