2014. február 03.

″Önt tömeges zavargás résztvevőjeként regisztráltuk″

A mobiltelefon-társadalom számos problémáját összegzi az, ahogyan az ukrán kormány a fővárosi tüntetőket próbálja eltántorítani a demonstrálástól.

A mobiltelefon-társadalom számos problémáját összegzi az, ahogyan az ukrán kormány a fővárosi tüntetőket próbálja eltántorítani a demonstrálástól.

„Kedves Előfizetőnk! Önt tömeges zavargás résztvevőjeként regisztráltuk” – szól az üzenet, amely január közepén érkezett több ezer kormányellenes tüntető mobiltelefonjára, nem sokkal azt követően, hogy életbe lépett az új gyülekezési törvény.

Nem sokkal később újabb trükkel jelentkeztek: miközben az állami média továbbra is igyekszik marginalizálni az eseményeket, az interneten (minden bizonnyal elrettentőnek szánt) videó jelent meg arról, hogyan zaklatnak, majd hagynak szőrmentén helyben egy tüntetőt, aki egy szál tornacipőben ácsorog a hóban a rabomobil mellett – írja a Vice.

A tüntetők szerint csakis „hivatalos kéz” készíthette a mobiltelefonos felvételt, hiszen ilyen eseményekre nem a tüntetők szeme láttára kerül sor.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

5 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

7 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.