2011. február 24.

Óriási növekedés az alkalmazás piacon

Az appok piacának 82 százaléka a múlt év végén az Apple-é volt, derül ki az iSupply adataiból.

Az appok piacának 82 százaléka a múlt év végén az Apple-é volt, derül ki az iSupply adataiból.

A Tarife-verzeichnis.de német szakportál beszámolója szerint az Apple egyetlen év alatt megkétszerezte értékben alkalmazás eladásait. Eközben a többi piaci szereplő lassú felzárkózásának lehetünk tanúi, amit az jelez, hogy az Apple részesedése 2009-hez képest 10 százalékponttal visszaesett.

Az iPad megjelenése egyoldalúan az Apple javára billentette az arányokat, mostanra azonban kezdenek feltörni a vetélytársak: a Blackberry App World szolgáltatása 7,7 százalékos nemzetközi piaci részesedést ért el, míg a harmadik a Nokia az Ovi-val (4,9 százalékos részesedés és 105 millió dolláros bevétel).

A Google Android Marketnek jut a negyedik hely, de az iSupply szerint a tavalyi év igazi sikertörténete az övé volt, így a Google is mintegy 5 százalékos részesedésnél tarthat már. 102 millió dolláros tavalyi értékékesítése 860 százalékkal haladja meg a 2009-est.

Egyebek között a Google intenzív nyomulásának is betudható, hogy az applikációk tavaly már 2 milliárd dollárt meghaladó globális értékesítést produkáltak. A piac értékbeni növekedése egészében meghaladta a 160 százalékot.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.