Tavaly 72,5 milliárd dollárt költöttek digitális reklámokra az Egyesült Államokban. A 22%-os növekedés összes dollárja ennél a két cégnél landolt.

A tavalyi online költés 22 százalékkal haladja meg a 2015-ös értéket – olvasható az Interactive Advertising Bureau összegzésében. A növekedésből adódó pluszdollárokat 99 százalékban a Google-Facebook páros fölözte le.

A 72 milliárd dolláros online költés már az USA-ban is magasabb a televíziós reklámbevételeknél, amely 69 milliárd dollár volt tavaly. A Pivotal Research Group elemzői azonban kiemelték, a digitális költések 22%-os növekedése nem a tévés reklámpiac rovására történt.

Az elemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy a Google és a Facebook teljesítménye nélkül a teljes online hirdetési ágazat stagnálna, vagy csökkenne az Egyesült Államokban.

(reuters)

Címkék: média google facebook

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

3 órája

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

22 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.