2011. június 01.

Óriástévé a jövőnek

Kicsit futurisztikus dolog az állandó technológiaváltások korában két lépést ugrani előre, de az NHK japán közmédiacég és a Sharp ezzel próbálkozik.

Kicsit futurisztikus dolog az állandó technológiaváltások korában két lépést ugrani előre, de az NHK japán közmédiacég és a Sharp Corporation ezzel próbálkozik.
Óriástévé a jövőnek

Közös alkotásuk egy 85 hüvelykes, Hi-Vision kompatibilis LCD-televízió. A Sharp által megtámogatott új technológia a HDTV-énél tizenhatszor nagyobb felbontást kínál, hívei szerint ez az a megoldás, amely minden túlzás nélkül nevezhető élethűnek.

Az NHK korábban már több szakmai rendezvényen bemutatta a rendszer demóját, de az új óriástévé odahaza debütált. A múlt hétvégén az NHK tudományos-technikai fejlesztőközpontjában mutatták be a szakmai közönségnek. A Hi-Vision elterjedésére a nagyérdeműnek még várnia kell; a legmerészebb becslések szerint is csak 2020 körül indulhatnak az első rendszeres adások ezzel a szabvánnyal.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.