2010. június 25.

Örömmel megy a WAZ

„Megelégedettséggel teljesíti” a szerb gazdasági miniszter kérését a német WAZ médiacsoport, és távozik az országból.

„Megelégedettséggel teljesíti” a szerb gazdasági miniszter kérését a német WAZ médiacsoport, és távozik az országból.

"Elégedettséggel teljesítjük Dinkić úr kívánságát, hogy mint beruházók elhagyjuk az országot. Menne ez gyorsabban is, ha Dinkić úr annak a tajkunnak [„keresztapának”] (akinek a nevét a szerződés miatt nem említhetem) megparancsolná, hogy adja vissza pénzünket, amit a Novosti részvényeinek a vásárlására költöttünk" - idézi egy helyi portál Bodo Hombach WAZ-főnök közleményét.

Ha a pénzt visszaadnák, „nem lenne arra szükség, hogy a törvénnyel és a szerződésekkel összhangban a saját nevünkre jegyezzük be azokat a cégeket, amelyeknél ezek a részvények találhatók. Ebben a helyzetben ezt mégis meg kell tennünk, ha meg akarjuk védeni vagyonunkat” idézi a Vajdaság.eu portál a közleményt. A honlap szerint a WAZ ugyan átvesz három olyan társaságot, amelyeknek a tulajdonában van a Večernje novosti részvényeinek többsége, de azért teszik ezt, hogy megvédje vagyonát. Enneek ellenére továbbra is el akarja hagyni Szerbiát a kiadóház. „

Az említett átvétel az egyetlen módja annak, hogy a WAZ számára lehetővé váljon, hogy eladja a tulajdonában levő Novosti-részvényeket. Emiatt abszurdumnak tekinthető az a vélemény, hogy a VAC próbálkozása, hogy átvegye az említett társaságokat, ellentétben van azokkal a kijelentésekkel, hogy el akarja hagyni Szerbiát”, olvasható a cikk szerint a WAZ közleményében.

 

Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

12 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.