2012. november 30.

Összefogtak a rádiósok

A RAME elsődleges célja az iparági integráció segítése, a piaci szereplők érdekképviselete és érdekérvényesítése.

A magyar rádiós piac vezető szereplőinek részvételével 2012. novemberében megalakult a magyarországi Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME). A szakmai szervezet elsődleges célja az iparági integráció segítése, a piaci szereplők érdekképviselete és érdekérvényesítése.

A RAME alapító tagjai: Class Fm, Gazdasági Rádió, Info Rádió, Jazzy Rádió, Juventus Rádió, Magyar Katolikus Rádió, Klasszik Rádió, Lánchíd Rádió, MTVA, Music Fm. Az új szervezet elnöke Turi Árpád, a Class Fm vezérigazgatója.

Az újonnan alakult szervezet első és legfontosabb feladata a rádiós hallgatottság-mérés körül kialakult helyzet megnyugtató rendezése. A kutatást végző céget pályázat útján választja ki az egyesület még 2012-ben. További fontos feladatának tekinti a teljes rádiós szakma érdekképviseletét mind a médiapiacon, mind jogi kérdésekben, akár további szakmai szervezetekkel együttműködve.

A szervezet közleménye hangsúlyozza: a most létrejött összefogás az iparág válasza az elmúlt évek során fokozatosan kialakult szerkezeti problémákra. Az alapítók szándéka szerint a RAME hatékony működéssel tud hozzájárulni ahhoz, hogy a szakma értékeivel ne csak a hallgatók, de a reklámpiac szereplői, valamint a politikai és gazdasági döntéshozók is tisztában legyenek.

A frissen megalakult szervezet szakmai programjának és alapszabályának kialakításában figyelembe vette a HEROE (Helyi Rádiók Országos Egyesülete) szempontjait és ajánlásait, így elmondható, hogy jelenleg a hazai rádiós piac 95%-ának képviseletét lefedi a kezdeményezés.

A Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete a tagok befizetéseiből finanszírozza működését, székhelye a 1089 Budapest, Bíró Lajos u. 23. szám alatt található. Az egyesület hamarosan elkészülő honlapján (www.rame.hu) tájékozódhatnak a szervezet működéséről, tevékenységéről.

 

Címkék: turi árpád