2011. január 11.

Összehúzza a nadrágszíjat a Metro

A felsővezetés létszámát három alelnökkel csökkentik, s a központ költségeiből is lefaragnak. Így a jövedelmező piacokra fókuszálhatnak.

A felsővezetés létszámát három alelnökkel csökkentik, s a központ költségeiből is lefaragnak. Így a jövedelmező piacokra fókuszálhatnak.

A tervek szerint 2,6 millió euróval, 14 millióra csökkentik a Metro International központjának nettó költségeit 2011-ben - jelentette be az ingyenes lapot kiadó médiacsoport. Ezzel összefüggésben három fővel csökkentik a felsővezetés létszámát is. Az Ázsiáért, illetve az Észak- és Dél-Európáért felelős ügyvezető alelnöki pozíciók megszűnnek, a kapcsolódó feladatokat Per Mikael Jensen vezérigazgató és Anders Kronborg pénzügyi igazgató veszik át.

A Metro International azzal indokolja a lépést, hogy mostanra karcsúsították a céget. A kevéssé jövedelmező piacokról sorra kivonulnak, vagy a működést franchise szerződés, vegyesvállalat formájában folytatják. A mára kialakított piaci pozíciókat a médiacég már működőképesnek gondolja, ugyanakkor a karcsúbb szervezet kevesebb támogatást igényel a központból. Jensen szerint a központi költségek további lefaragására lehet számítani, ami nem befolyásolja az online és globális szerkesztőségi területeken tett közelmúlt beli beruházásokat.

Címkék: metro

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

17 perce

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.