2012. július 10.

Őszre halasztották a NeoFM tárgyalását

Közben napi több mint 2 millió forinttal nő a rádió tartozása - közölte a Médiatanács.

Közben napi több mint 2 millió forinttal nő a rádió tartozása - közölte a Médiatanács.

A Fővárosi Törvényszék szeptember 4-ére halasztotta a NeoFM rádiót működtető FM1 Zrt. beadványának tárgyalását - írja az MTI. Az eljárásban a társaság az NMHH Médiatanácsa azon határozatának felülvizsgálatát kérte, amelyben a hatóság felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését. (A rádió érvei itt, a hatóságé itt, míg a médiajogász véleménye itt olvasható.)

A törvényszék közigazgatási kollégiuma kedden kezdte meg a határozat felülvizsgálatát, az iratismertetés és a felek meghallgatása után azonban a tárgyalást elhalasztották. A bíróság az eljárás idejére felfüggesztette a Médiatanács határozatának végrehajtását, vagyis a rádiónak ugyan már nincs szerződése, de jogok még megilletik, illetve a kötelezettségek továbbra is terhelik.

A keddi tárgyaláson a rádió jogi képviselője elmondta, hogy július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét a Dr. M-MEDIA Kft. vásárolta meg. Ezt követően a hatóságnál bejelentették a tulajdonosváltást, és egyeztetést kezdeményeztek a tartozás rendezéséről. Elhangzott az is, hogy július 9-én a rádió polgári bíróság előtt is megtámadta a szerződésük felmondásáról szóló határozatot, és július 2-án a bíróság tényleges csődeljárást rendelt el az FM1 Zrt.-vel kapcsolatban

A médiatanács szóvivői irodája a bírósági döntéssel kapcsolatban közölte: mindaddig, amíg a tulajdonos a rádiót üzemelteti, a NeoFM-et működtető üzleti vállalkozás naponta további 2,1 millió forint újabb köztatozást halmoz fel. "A médiatanácsnak a tetemes összegű tartozásra figyelemmel, valamint a rádiót működtető vállalkozás fizetési hajlandóságának szembetűnő hiánya miatt sem joga, sem lehetősége nincs korábbi döntése megváltoztatására" - írták.