2011. november 04.

Öt deka a világháló

A furcsa szám úgy jött ki, hogy szakemberek összeadták a neten mozgásban lévő összes elektron tömegét.

A furcsa szám úgy jött ki, hogy szakemberek összeadták a neten mozgásban lévő összes elektron tömegét.

Az érdekes internetes tényeket gyűjtó Vsauce YouTube csatornán mutatták be, hogy mennyi is a világháló súlya - írja az MTI. A szám, mely szerint a net pontosan 5 dekát nyom, úgy jött ki, hogy Albert Einstein alapképletéhez (azaz az energia egyenlő a tömeg és sebesség szorzatának négyzetével) igazodón összeadták a neten mozgásban lévő összes elektron tömegét. Világháló alatt ez esetben annak kizárólag a "tartalma" értendő", tehát a hardverek, kábelek nélkül.

A kalkuláció atyja John Kubiatopwicz amerikai számítógéptudós, aki úgy számol, hogy például minden egyes könyv, amely feltöltődik a netre 0,000000000000000001 grammal növeli a világháló tömegét.

Címkék: youtube internet

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.