2014. november 03.

Ötödjére díjazzák a zöld ötleteket

Az OzoneNetwork TV idén is jutalmazza azokat az utóbbi egy évben megvalósított zöld innovációkat, amelyek hozzájárultak bolygónk megóvásához.

Az OzoneNetwork TV idén is jutalmazza azokat az utóbbi egy évben megvalósított zöld ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárultak bolygónk megóvásához, fenntarthatóbbá tételéhez.

Immár ötödik éve ítélik oda az Ozone Zöld-díjat Magyarország „zöld csatornájának” kezdeményezésére. A díjra november 14-ig jelentkezhetnek olyan multinacionális cégek, kis- és középvállalatok, magánszemélyek, civil szervezetek és újságírók, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig bármilyen megoldással lehet nevezni – a hangsúly arra törekvésre irányul, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után, valamint, hogy a kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből példaértékű megoldások szülessenek.

A jelentkezés ingyenes, feltétele, hogy 2013.10.14 és 2014.10.14 között megvalósított zöld, környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos projekt vagy tevékenység legyen. A Sajtódíj esetében pedig olyan környezetvédelem és/vagy fenntartható fejlődés témakörében született cikket, publikációt, videóriportot, vagy tudósítást várnak, ami szintén a fenti időintervallumban jelent meg, nyomtatott vagy digitális formában, egy hazai sajtótermékben.

A jelentkezési űrlapokat 2014. november 14-ig várják az info@ozonenetwork.hu e-mail címre. A nevezéseket a Magyar Klímatanács, valamint a Szent István Egyetem Klímatanácsának vezetői értékelik.

A győztesek a korábbi évekhez hasonlóan a díj mellé szereplési lehetőséget kapnak az OzoneNetwork TV Egyenlítő című napi vélemény és vitaműsorában.

A 2014-es Ozone Zöld-díjat november 19-én, a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014 konferencián adják át, Budapesten. Minden jelentkezés automatikus regisztrációt is jelent az eseményre. A győztesekkel itt videóriport is készül, amelyet az Origo hírportálon és az OzoneNetwork TV-n tesznek közre.