2012. július 13.

Ötvenes műhold keresi…

Történelmi évfordulóval köszöntött be a július. Ráadásul kerek a jubileum, úgyhogy ünnepeljük csak bátran a szatellit-sikert!

Történelmi évfordulóval köszöntött be a július. Ráadásul kerek a jubileum, úgyhogy ünnepeljük csak bátran a szatellit-sikert! Még ha féloldalas is.

1962. július 10-én, azaz fél évszázada ugyanis az amerikai AT&T távközlési társaság Telstar névre hallgató műholdja történelmet írt. Egyszerre bonyolította a világ első műholdas tévéközvetítését és jutatta el élő adás műsorjelét az Atlanti-óceánon keresztül. (A program Kennedy elnök sajtótájékoztatója, Yves Montand zenés műsora, illetve a londoni Buckingham palota előtt őrségváltás volt.)

A csak bizonyos napszakokban működő, 85 kilós, napelemekkel felszerelt műhold végül a következő év februárjában dobta be a törölközőt, de még ekkora üzemidővel is technikai sikersztorinak számított pályafutása.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

2 órája

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

5 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.