Kisebb botrány tört ki Olaszországban, ugyanis sajtóhírek szerint az ország közszolgálati tévétársasága (RAI) több mint 150 ezer eurót fizetett az amerikai színésznek, hogy megjelenjen az egyik műsorban.

December 20-án, vasárnap George Clooney volt az olasz közszolgálati csatorna, a RAI 3 egyik népszerű műsorának vendége. A RAI központi székháza Rómában, a Via Mazzinin található. Műsorainak egy részét Milánóból sugározzák. A csatorna tulajdonosa az olasz Gazdasági és Pénzügyminisztérium. Clooney, Fabio Fazio "Che tempo che fa" című műsorában tűnt fel - számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

Az Il Giornale című olasz lap beszámolója szerint a koronavírus-járvány a televíziós ipart is érintette, ugyanis a reklámbevételek csökkentek. Éppen ezért a RAI is szerényebb büdzséből dolgozik. Ennek ellenére úgy tűnik, arra volt pénzük, hogy 150 ezer eurót fizessenek Clooney-nak a szereplésért. A RAI felügyelőbizottsága vizsgálatot indított.

"Azt szeretnénk megtudni a RAI felsővezetésétől, hogy igazak-e azok a pletykák, melyek szerint 150 ezer eurót fizettek George Clooney-nak, hogy megjelenjen Fabio Fazio műsorában" - mondta Federico Mollicone, az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) nevű párt politikusa.

A Liga párt is válaszokat akar az ügy miatt. A párt képviselői azonban 165 ezer euró közpénz kifizetését emlegették.

A párt véleménye szerint, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, akkor az komoly ügynek minősül, mert a műsor reklámfelületet biztosított Clooney új filmjének promózására. Megjegyzik, hogy a film egy külföldi platformon jelent meg, amely a RAI Cinema versenytársa.

Tudni akarjuk a teljes igazságot - fogalmaztak a Liga politikusai.


Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a Liga párt vezetője Twitter-oldalán foglalt állást az ügyben.

"Szeretem Clooney-t, mint színészt, de szégyen lenne, ha ez a hír beigazolódna, akkor amikor több millió olasz van nehéz helyzetben" - írta Salvini.

Ha az Il Giornale értesülései beigazolódnak, az arra is rávilágít, hogy Clooney-t nem zavarja, hogy közpénzből fizetik szereplését, hogy reklámozhassa új filmjét. Akkor sem, ha egyébként több millió olasz van nehéz helyzetben.

A RAI egyébként tagadja a vádakat. Szerintük a produkcióban George Clooney ingyen szerepelt.

 

Borítókép: George Clooney

Címkék: v4na george clooney