2014. november 04.

Új BBC csatornák indulnak

A globális terjeszkedés első állomása a lengyel piac lesz.

A globális terjeszkedés első állomása a lengyel piac lesz.

A lengyeleknél debütál a BBC Worldwide két új csatornája, a BBC Brit és a BBC Earth. A médiacég tavaly tett bejelentést három új globális csatornája indulásáról, ezek közül kettő kezdi meg a sugárzást 2015 februárjában.

E lépések révén a BBC Worldwide tovább erősítené nemzetközi pozícióját a nem-fikciós műfajok területén. A BBC Britet inkább szórakoztató, míg a BBC Earth-öt prémium márkaként pozicionálják. A harmadik csatorna a BBC First, ez már piacra lépett augusztusban. Ez utóbbi premierje azonban nem a lengyel, hanem az ausztrál piachoz kötődött.

 

A lengyeleknél a jövő év elején debütáló két csatorna nem teljesen új annyiban, hogy a BBC Knowledge és a BBC Entertainment csatornákat márkázzák át, jelentős programingberuházás mellett. Azt egyelőre nem tudni, hogy a többi országban hogyan alakul a bevezetés.

Az „aranykor″ nyomában

19 perce

A DigitalHungary az idősődő szülők, tehát empty nesterek vásárlási szokásait vizsgálta.

Betiltottak egy filmszatírát Oroszországban

1 órája

Két nappal az országos premier előtt visszavonta az orosz kulturális minisztérium az Armando Iannucci rendezte francia-brit fekete komédia, a Sztálin halála című film forgalmazási engedélyét.