2014. november 04.

Új BBC csatornák indulnak

A globális terjeszkedés első állomása a lengyel piac lesz.

A globális terjeszkedés első állomása a lengyel piac lesz.

A lengyeleknél debütál a BBC Worldwide két új csatornája, a BBC Brit és a BBC Earth. A médiacég tavaly tett bejelentést három új globális csatornája indulásáról, ezek közül kettő kezdi meg a sugárzást 2015 februárjában.

E lépések révén a BBC Worldwide tovább erősítené nemzetközi pozícióját a nem-fikciós műfajok területén. A BBC Britet inkább szórakoztató, míg a BBC Earth-öt prémium márkaként pozicionálják. A harmadik csatorna a BBC First, ez már piacra lépett augusztusban. Ez utóbbi premierje azonban nem a lengyel, hanem az ausztrál piachoz kötődött.

 

A lengyeleknél a jövő év elején debütáló két csatorna nem teljesen új annyiban, hogy a BBC Knowledge és a BBC Entertainment csatornákat márkázzák át, jelentős programingberuházás mellett. Azt egyelőre nem tudni, hogy a többi országban hogyan alakul a bevezetés.

Új rekord a Sport TV-n

3 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

4 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.