„Mostantól nem egy képernyőre gyártunk és a különféle platformokon megjelenő tartalmaink egyenrangúak lesznek” - mondta Vidus Gabriella, a társaság vezérigazgatója korábban. A nagyközönség számára február 1-től kezdik fokozatosan elérhetővé tenni a megújult RTL Most oldalt.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Vidus Gabriella egy októberi rendezvényen mutatta be az RTL Klub Total Video Stratégiáját (TVS). Elmondta, a változástól azt várják, hogy a tévétársaság kilépjen a lineáris műsorszolgáltatás egyre szűkebb keretei közül, és tartalmait a digitális térben is nagyobb hatékonysággal tudja terjeszteni, mint korábban.

Akkor arról is beszélt, hogy a hazai hirdetők büdzséjük alig három százalékát költik online videós tartalmakra, ezzel szemben a nemzetközi átlag 10-15 százalék és ez a szám rohamosan növekszik. Mint mondta, az RTL úgy döntött, hogy a kínálattal elébe megy a kereslet növekedésének. Ennek keretében újul meg az RTL Most, összecsomagolják a Live Stream, az AVOD és az SVOD tartalmaikat, a megújított platform pedig személyre szabva ajánlja majd a videókat a felhasználóknak.

A vezérigazgató exkluzív interjúban avatta be a Médiapiac olvasóit, miért érdemes belevágniuk a digitális fejlesztésbe. Mint mondta:

„Világszinten évek óta trend a videóhirdetések előretörése. Ha megnézzük az IAB Hungary számait, akkor láthatjuk, hogy Magyarországon ez még gyerekcipőben jár.

Ennek több oka is van. Egyrészt még mindig nagyon olcsó a tévés reklám, ha valaki mozgóképen akar hirdetni, még mindig jó áron teheti meg a lineáris szolgáltatóknál. Másrészt a televízió mint tömegmédium továbbra is megkerülhetetlen. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államokban a nagy digitális vállalatok is elkezdtek tévében reklámozni. De ettől függetlenül az online videós reklám nemcsak egyszerűen látványos, hanem hatékony is. Idehaza a hirdetők még mindig a displayt részesítik előnyben – hogy miért, talán őket kellene megkérdezni–, pedig nemzetközi szinten azok a hirdetők, amelyek Magyarországon is jelen vannak, egyre növekvő arányban költenek videós hirdetésekre.

Lehet, nálunk még azért nem lépték ezt meg, mert a hazai biztonságos és jogtiszta tartalmak felületei kiszolgálják a minimális fogyasztói igényt. Most is meg lehet nézni a tegnapi Híradót és a múlt hétvégi X-Faktort, de ehhez nem társulnak azok a kényelmi funkciók, amelyek egy korszerű videóplatformon ma már elengedhetetlenek. Olyanok, amilyeneket például a Netflix kínál: többek között a felhasználó ízlésére szabott képernyő vagy az a lehetőség, hogy a kedvencek révén a néző állíthatja össze a maga »lineáris« tévéjét. Ezt januártól az RTL Moston már megteheti a felhasználó.”