2014. április 30.

Új amerikai modell

Jóváhagyta az Egyesült Államok legfőbb médiafelügyelete azt a modellt, amellyel – némi pluszpénzért – kétsebességessé válhat a letöltés.

Jóváhagyta az Egyesült Államok legfőbb médiafelügyelete azt a modellt, amellyel – némi pluszpénzért – kétsebességessé válhat a letöltés.

A Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) sajtóhírek szerint jelezte: új szabályozást fog javasolni a letöltéses szolgáltatók és a telekommunikációs cégek kapcsolatára. Konkrétan támogatják, hogy a jövőben többletpénzért nagyobb sávszélességen juttathassák el a lekért szolgáltatásokat előfizetőiknek ezek a tartalomgazdák.

A megoldással csak az a probléma, hogy ez sérti a netsemlegesség elvét, amely szerint ugyanazon a rendszeren minden ügyfél azonos paraméterekkel dolgozhat. Ha ez megszűnik, azok a kisebb társaságok kerülnek hátrányosabb helyzetbe, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy kedvező áron, de a netszolgáltatónak is juttatva szolgálják ki ügyfeleiket gyorsan letölthető tartalommal.

Film készül a Ford és a Ferrari párharcáról

1 órája

Matt Damon és Christian Bale Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a Ford és a Ferrari hatvanas évekbeli vetélkedéséről szól és jövő június végén mutatják be.

Az új Jurassic-film nyerte a hétvégét

1 órája

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén.