2014. október 15.

Új árazási modell az r-time-nál

A jövő évtől az RTL Klub és az RTL3 reklámidejét közös csatorna átlagáron értékesíti a sales house.

A jövő évtől az RTL Klub és az RTL3 reklámidejét közös csatorna átlagáron értékesíti a sales house.

SAP+ néven jelentkezik új árazási rendszerrel 2015-től az r-time. Ennek lényege, hogy az RTL Klub és az RTL3 csatornák reklámidejét közös csatorna átlagáron értékesítik. Mint az r-time közleményében olvasható, "a már 11. éve az RTL Klubon működő SAP árazás szabályrendszerét megtartjuk, de a számolás bázisát új alapokra helyezzük, így pedig egy új árrendszer jön létre".

Az SAP+ árait az RTL Klub és az RTL3 együttes nettó szpot bevétele és 30eqGRP adatai együttesen határozzák meg a fix reklámidő-kibocsátás mellett. Az új rendszerben a hirdetők "egyszerre vásárolhatnak reklámidőt közös és egységes árakon az RTL Klubon és az RTL3-on, melyek közönségaránya egész nap éves átlagában 26,7% , főműsoridőben pedig 33,9%*".

A SAP+ rendszer mellett továbbra is lehet a csatornákon külön-külön vásárolni listaáron, melynek rendszerét az r-time szintén átalakította.

(*Forrás: Nielsen Közönségmérés, A18-49 2014. január 1-október 14. főműsoridő 19:00-22:59)

 

Elindult a köztárssági elnök podcastje

2 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.