2012. május 23.

Új cégbe konszolidálja érdekeltségeit a Libri

Libri Média néven a következő hetekben a Libri Csoport egyetlen vállalatban egyesíti korábbi és nemrégiben megszerzett média-érdekeltségeit.

Libri Média néven a következő hetekben a Libri Csoport egyetlen vállalatban egyesíti korábbi és nemrégiben megszerzett média-érdekeltségeit.

A Balogh Ákos nevéhez köthető Libri Könyvkereskedelmi Kft. többségi és a Fidelio Média korábbi tulajdonosainak – Zsoldos Dávid és Nagy Bálint – kisebbségi tulajdonában megalakuló Libri Média Kft. a nyár folyamán fokozatosan integrálja és konszolidálja a jelenleg hat országban jelen lévő Port Data és a cégcsoport által most megvásárolt Fidelio Média sokrétű és szerteágazó területeinek tevékenységeit - jelentették be a mai napon.

A Libri Média a kulturális és szabadidős tartalmak és szolgáltatások piacára kíván koncentrálni és már indulásakor két erős médiacégre alapozva építi portfolióját. A 2012. február végén a cégcsoportba integrált Port.hu mintegy 400 ezer napi egyedi látogatójával nemcsak a programajánló honlapok piacvezetője, de az abszolút magyar netes toplistán is stabilan az élbolyban szerepel. A 2012 júniusában a Libri Csoporthoz kerülő Fidelio Média pedig a prémium kulturális márka és tartalmak – Fidelio magazin, Fidelio.hu – mellett nemcsak egy jelentős print portfoliót, hanem ígéretes sales, rendezvényes és rádiós kompetenciát is jelent.

A Libri Média vezetője Zsoldos Dávid, a Fidelio Média alapító-tulajdonosa lesz, aki június 1-jétől átveszi a Port Data ügyvezetését is. „Embert próbáló, de végtelenül izgalmas kihívás ez, amelynek nem lehetett ellenállni” – nyilatkozta Zsoldos. „A Libri-Port-Fidelio háromszögben olyan termék- és szolgáltatásfejlesztési lehetőségek rejlenek, ami hosszú évekre inspiráló feladatokat jelent majd az egész csapat számára. A Libri által megszólított kultúrafogyasztók tömege, a Port.hu hatalmas elérése, valamint a Fidelio sokoldalú kompetenciája – a Bóbita gyerekmagazintól a Müpa márkamagazinjáig és Fidelio Klasszik rádióműsorig – rendkívüli szinergiákat jelent" - tette hozá.

A Libri Média Kft. felügyelőbizottsági teendőit a többségi tulajdonos Balogh Ákos mellett Liptay Gabriella és Veszelovszki Zsolt, a Libri Könykereskedelmi Kft. társtulajdonosai látják el.

A 36 éves Zsoldos Dávid a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett zongoraművészi és zenetörténészi diplomát, egyetemi éveit követően kulturális újságíróként dolgozott. A Fidelio Média Kft. alapító-tulajdonosaként 2002-ben indította el a Fidelio.hu-t, egy évvel később pedig a Fidelio Magazint, majd a Fidelio Média ügyvezetőjeként számos kulturális és kommunikációs projektben vett részt. Nagy Bálinttal közösen hét éven át (2003-2009) szerkesztette és vezette a Capriccio c. műsort a Radio Café 98.6-on, majd az induló Klasszik Rádió 92.1 első programigazgatója volt (2009-2010). A Müpa Magazin 2006-os alapításától a lap főszerkesztője, 2008-tól pedig klasszikus zenei programszerkesztőként is segíti a Művészetek Palotája szakmai munkáját, 2011 októberétől az Operaház egyik tanácsadója. A Jeunesses Musicales magyar tagszervezetének elnöke, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Arts & Business képzésének tanára.