2017. február 28.

Új céghez kerülnek a TV2-csoport arcai

IKO Artist Management néven új leányvállalatot indított az IKO Media Group. Március 1-től ez a cég látja el a TV2-csoport műsorainak és művészeinek ügynökségi képviseletét.

Külső cégbe helyezi át korábban házon belül kezelt talent menedzsment tevékenységeit a TV2-csoport, és ezzel a lépéssel megszűnik Talent csoportja. Az IKO Artist Management intézi ezentúl a csoport összes csatornájához köthető műsor és az azokban szereplő hírességek megállapodásait, legyen szó rendezvényen való részvételről, moderálásról, reklámkampányban való szereplésről, jótékonysági projektről, tartalmi együttműködésről, illetve egyéb egyedi megállapodásokról. A műsorvezetőkhöz kapcsolódó üzleti PR tevékenységet a TV2-csoport Kommunikációs Igazgatóságával együttműködésben végzi a cég, míg a műsorokhoz kapcsolódó sajtókommunikációs feladatok továbbra is a TV2-csoporton belül maradnak.

A képernyősök számára az új cég megjelenése nem hoz jelentős változást, hiszen Tinnyei-Gáspár Kornélia, aki eddig a TV2-csoport Talent Menedzsment csoportját irányította, a jövőben az IKO Artist Management kötelékében folytatja munkáját. A szakember évek óta felelős a TV2-csoport minden képernyősével és műsoraival kapcsolatos licensz és merchandising tevékenységek, zenei aktivitások és kereskedelmi együttműködések koordinálásáért. Munkáját operatív vezetőként Szentpéteri-Jakab Anita BTL szakember segíti, aki többek között a hazai médiapiacon négy rádió és két magazin beindításában vett részt, és 2008-tól Magyarország mellett Máltán és Finnországban élve a rádiózás mellett több nemzetközi kulturális események szervezésén dolgozott.

„Hatékonyabb, ha független cég intézi a műsorvezetők, művészek, előadók képviseletét, így hosszú távon lehet építeni hírnevüket. Az eddigi gyakorlattal ellentétben az IKO Artist Management nem csak addig lesz felelős értük, ameddig aktívan láthatóak a TV2-csoport bármelyik csatornáján, szakértelmünket, támogatásunkat utána is megkapják, nem engedjük el a kezüket. Az IKO Artist Management egyedülálló a hazai piacon, hiszen már az induláskor létező partnerkapcsolataink révén élő promóciós felületekkel rendelkezünk a cégcsoporton belül (TV2 és további 10 tematikus tv csatorna, a csatornák online felületei, valamint önálló online hírportálok). Ennek köszönhetően az IKO AM által képviselt, TV2-csoporthoz köthető, valamint csatorna független előadók és művészek, és a velük együttműködő szponzorok pozícionálása, népszerűsítése nem későbbi megállapodásoktól és média-együttműködésektől függ, hanem készen, teljes koncepció mentén tudjuk partnereink és ügyfeleink számára rendelkezésre bocsátani" - mondta el az IKO Artist Management megalakulása kapcsán Enyedi András, az új cég ügyvezetője.