2014. március 28.

Új csatornát indít a Discovery

A Discovery Networks CEEMEA április elsején indítja ID Xtra csatornáját a régióban.

Az ID Xtra az indulástól elérhető lesz több nagy szolgáltatónál Oroszországban, Ukrajnában, Bulgáriában, Macedóniában, Csehországban, Montenegróban és Magyarországon. A régió további országaiban a csatorna az év második felében lesz fogható.

Az ID Xtra "rejtély és suspense" csatorna elsősorban a női nézőket célozza, a való életből vett rejtélyeket, "pikáns és borzongató történeteket", "rossz útra tért hétköznapi emberek drámáit" dolgozzák fel.

Az úgynevezett „Mystery & Suspense" csatornák jelenleg a kábeltelevíziós piac leggyorsabban növekvő szereplői, a Discovery pedig vezető szerepet tölt be ezen a téren A műsortípus leginkább a női nézők számára vonzó, akik kiemelkedőnek számító 50 percet meghaladó időt szentelnek az ilyen típusú műsoroknak a televíziózásra szánt idejükből.

- A való éltből vett drámák, borzongató történetek és szaftos botrányok garantáltan a képernyő elé szögezik az ID Xtra nézőit, akik feszülten figyelik, amint a történetek kibontakozik  – mondta Paul Welling, a Discovery Networks CEEMEA vezetője.

Az ID Xtra elindítását a műfajban korábban elért globális sikereire alapozza a Discovery. Az ID csatorna Amerikában 2012 óta működik az új koncepció szellemében, és hamar az ötvenedikről a hetedik helyre lépett a 25-54 éves nők körében nézett csatornák nézettségi listáján, az összes kábeles vagy network csatorna közül pedig a leghosszabb átlagos képernyő előtt töltött idővel rendelkezik.

Lengyelországban a csatorna: tavaly szeptember óta 338%-os (share) növekedést ért el, ezzel az első helyre került a rejtély és suspense kategóriában, és a második leggyorsabban növekvő csatornává vált Lengyelországban a 16-49 éves nők körében.

Címkék: discovery