2012. július 12.

Új csatornát indít a TV2

Négyéves terv mentén erősítené a médiacsoport a pozícióját. Az új csatorna indításán túl frissülnek a már meglévők is.

Négyéves terv mentén erősítené a médiacsoport a pozícióját. Az új csatorna indításán túl frissülnek a már meglévők is.

Megújítja kábelportfolióját a TV2 Csoport: meglévő tematikus csatornái frissülnek, és egy újat is indít a médiacég. A bejelentés szerint ez az utóbbi időszak legnagyobb invesztíciója a médiacégnél, és a tulajdonos ProSiebenSat.1 hosszútávú stratégiájába illeszkedik. A négyéves terv keretében megvalósuló lépésekkel erősítenék a TV2 Csoport piaci pozícióját.

Első lépésként SuperTV2 néven indít általános szórakoztató, prémiumtartalmakat is kínáló csatornát a csoport idén ősszel. A tervek szerint premierfilmek, sorozatok és nagy költségvetésű, saját gyártású sorozatok is képernyőre kerülnek. Emellett a TV2-n látható műsormárkák kiterjesztései is láthatóak lesznek a tévében.

Ezzel párhuzamosan mind a 2010-ben indult FEM3 női csatorna, mind pedig az egy évvel később startolt férfias PRO4 frissül. A FEM3-on új, saját gyártású műsorokkal és tematikus műsorblokkokkal bővül a kínálat. A PRO4 szintén saját gyártású műsorokkal erősít, melyek a csatorna férfias jellegét kívánják hangsúlyozni, közölték.

A változások részét képezi a TV2 megerősítése is: e folyamat legfontosabb elemének ősszel a The Voice című tehetségkutató műsort szánják. Ősztől egyébként mind a TV2, mind a SuperTV2 HD minőségben sugároz.

"A stratégiaváltás a TV2 Csoport hosszú távú stabilitását, a disztribúciós bevételek kiaknázásának lehetőségét szolgálja. Bizonyítja egyúttal a tulajdonosok elégedettségét a TV2 Csoport elmúlt féléves nézettségi eredményeivel és a programráfordítások hatékonyságával. Az invesztíció egyértelműen mutatja a ProSiebenSat.1 elkötelezettségét a hazai leányvállalat iránt valamint azt a tényt, hogy komoly potenciált látnak a hazai piacban és a TV2 márkában" – mondta Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.