2012. március 26.

Új elnökség a Repropressnél

Március 23-án tartott közgyűlést a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Szövetsége.

Március 23-án tartott közgyűlést a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Szövetsége.
Hivatal Péter

Újra elnökké választotta március 23-i közgyűlésén Hivatal Pétert a Repropress. Ez alkalommal vitatták meg és fogadták el az elnökség éves jelentését, a 2011-es zárszámadást és az idei költségvetési előirányzatot. 2012-re erős érdekképviseletet ígér a szervezet, a tavaly kidolgozott stratégia mentén.

Fontos fejlemény, hogy a tavalyi évtől már a napilapkiadók is részesednek a szerzői jogok után járó reprográfiai díjakból. A díjat elsősorban a fénymásoló készülékek gyártóinak, az azokat először forgalomba hozó személynek, illetve az ilyen készülékeket ellenérték fejében üzemeltetőknek kell megfizetniük.

A rendes tisztújítás eredményeként az elnök Hivatal Péter (Metropol), az elnökséget pedig Kázmér Judit (PLT), Mihók Attila (Ringier), Pintye László (Sanoma Media), Dr. Szakács László (Grabowski), Újvári Miklós (Axel Springer Budapest) és Dr. Vas Györgyné (MTI) alkotja.

Halottak hete a Hajnaliban

10 órája

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.