Az RTL Magyarország az egészségügyi veszélyhelyzet okán online sajtótájékoztatón jelentette be a Cápák között című üzleti showműsorának következő évadát, amelyben az előző szériában már megismert cápák mellé egy új is érkezik, Tomán Szabina személyében.

A sajtó képviselőit a Cápák között műsorvezetője, Lilu köszöntötte, akit az RTL Csoport vezérigazgató-helyettese követett. Kolosi Péter bejelentkezésében elmondta, hogy a Cápák között újabb évfolyama hamarosan elindul az RTL Klubon, még a vírus előtti időkben fejeződtek be a forgatási munkálatok, és a műsor valamivel hosszabb lesz, mint az előző évadban megszoktuk.

A Cápák között a 2019-es év egyik nagy sikere volt. Amikor elindult, hamar a nézők kedvencévé vált, a saját sávjában a legnézettebb műsor volt. Népszerűségét jól mutatja, hogy idén több mint kétszer annyi vállalkozó jelentkezett, mint egy évvel korábban, hogy a Cápák előtt pitch-elve mutassák be terméküket, üzleti tevékenységüket. Remélem, ez az évad még sikeresebb lesz.

Máté Kriszta, a műsor producere ismertette, hogy a Cápák között egy japán formátum, amelyből a világon jelenleg már több mint negyven országban láthatják a nézők a helyi adásokat. Angliában, a BBC-n az első adást 2005-ben mutatták be, pár hónappal ezelőtt ért véget a 17. évad. A szigetországban 170 millió fontot fektettek be a cápák, és kétszáz cégből csináltak sikertörténetet. Az első magyar évadban 35 cég szerepelt, a Cápák pedig háromszáz millió forintot költöttek befektetésre.

Az RTL kreatív producere, Varró Szabolcs szerint a műsor bebizonyította, hogy a nézők kíváncsiak a formátumra.

Azt gondolom, hogy a műsorhoz két nagyon fontos elem kell, a jó Cápák és a jó vállalkozók. Ez idén sem lesz máképp. Sok izgalmas vállalkozás, emberi történet, sok érdekes és meglepő cápa-reakció várható.

A kreatív producer szerint a kiemelkedő műsorhoz Magyarországon adottak a feltételek: nagyszerű Cápák, rámenős vállalkozók. A Cápák tavaly bebizonyították, hogy üzletileg rátermettek, érdekesek és felkészültek, a vállalkozók pedig idén is azon lesznek, hogy bebizonyítsák nekik, hogy az ő üzletük a legjobb a világon.

Az első évadból már ismert Cápák:

  • Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, a PepsiCo termékek forgalmazója
  • Fehér Gyula, a Ustream alapítója, az Oktogon Ventures befektető cég elnöke
  • Balogh Péter, angyalbefektető, a Baconsult Kft. tulajdonosa, ügyvezetője
  • Moldován András, a Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft. tulajdonosa, a Jack’s Burger étteremlánc és az Animalsoft Kft. tulajdonosa

Balogh Levente minden Cápa nevében elmondta, hogy nagyon várták az új évadot, már csak azért is, mert kicsit kiszakítja őket a hétköznapokból. A cápa egy magányos állat, azért hasonszőrűek – tette hozzá. Szerinte, egyre jobban megértik egymást, felkészültebbek, tavaly még csak tanulták a műfajt, idén még jobbak lesznek. Nagyon fontos lesz számára, hogy a vállalkozó ne csak nagyvonalakban vázolja, hogy hogyan akarja a pénzéből felépíteni a vállalkozását.

Balogh Levente (Fotó: RTL Magyarország)
Balogh Levente (Fotó: RTL Magyarország)

Ahhoz, hogy tőlünk valaki pénzt kapjon, nagyon ügyesnek, okosnak és tehetségesnek kell lennie. Biztos vagyok benne, hogy sok ilyen szereplővel találkozunk idén is.

Fehér Gyula számára a nagy kérdés az, hogy azok a vállalkozók, akik az előző évad alapján tudják, hogy milyen műsorban szerepelnek, vajon mivel érkeznek hozzájuk.

Fehér Gyula (Fotó: RTL Magyarország)
Fehér Gyula (Fotó: RTL Magyarország)

Egészséges szkepticizmussal fogják vizsgálni a vállalkozók ötleteit, és kiemelten fognak figyelni arra, hogy világos és transzparens válaszokat kapjanak a kérdéseikre.

Balogh Péter az előző évhez képest még izgalmasabb szereplőket, ötletek vár. Szerinte a pitchben az a fontos, hogy a vállalkozók felkeltsék az érdeklődést, át tudják adni, hogy komolyan gondolják az ötletüket, egyúttal maguk is komolyan vehetőek. Ha ezt tudják láttatni, utána már kérdésekben minden mást meg lehet válaszolni.

Balogh Péter (Fotó: RTL Magyarország)
Balogh Péter (Fotó: RTL Magyarország)

Őszintének és hitelesnek kell lenni. A Cápák között nem az előadóművészetról szól, hanem arról, hogy a vállalkozóban benne van-e a siker, és ha igen, mi segítünk kihozni belőle.

Moldován András azt emelte ki, hogy mennyire szerette, amikor a műsort követően azt látta, hogy nemcsak ők szerették, de az emberek is. Reméli, hogy idén kicsit szigorúbb lesz, amit el is várnak tőle a társai.

Moldován András (Fotó: RTL Magyarország)
Moldován András (Fotó: RTL Magyarország)

Az első négy másodperc alatt vagy szimpatikusak tudunk lenni, vagy nem. Az első pillanatban azt akarom érezni, hogy az adott személlyel, az ötletével szeretnék kezdeni valamit.

A már jól ismert show vadonatúj Cápája Tomán Szabina, a sikeres üzletasszony, aki tizenöt év modellkarriert követően már nyolc éve építi saját vállalkozását. A Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás elkötelezett szószólója amellett, hogy nagyívű karriert épített, két gyermek édesanyja, aki szerint nem leszek könnyű helyzetben a jelentkezők. Mint mondta, széles a palettája, de amiben nagyon tud majd segíteni a leendő vállalkozónak, az egy olyan szféra, amely az egészséggel, a tudatossággal, a környezettudatossággal vagy a gyermekekkel kapcsolatos dologgal foglalkozik.

Tomán Szabina (Fotó: RTL Magyarország)
Tomán Szabina (Fotó: RTL Magyarország)

Nagy kihívás elé nézek. Végigkövettem az első évadot, és van egy képernyő előtti képem a Cápatársaimról, próbáltam rájuk hangolódni, amennyire lehetett.

A műsor stratégiai partnerei: a K&H Bank, a Telekom Magyarország, a BMW Group Magyarország és a Számlázz.hu.