A természetfeletti és ezoterikus témákat boncolgató műsorban ismert közéleti személyiségek mesélnek az őket érintő megmagyarázhatatlan jelenségekről Peller Mariannak, tapasztalataikra pedig külső szakértők segítségével keresnek választ.

A LifeNetwork „Egy kávé Szily Nórával” c. műsora után a csatorna egy hasonló jellegű, mégis más koncepciójú programmal szeretett volna előrukkolni. A nézők visszajelzései alapján a spirituális témák iránt mutatkozott fokozott érdeklődés, így alakult ki a beszélgetős műsor iránya.

A félórás epizódok célja, hogy a misztikus történetekre nyitott embereket, nézőket elgondolkodtassa, és mindezt szórakoztatóan tegye. Peller Mariann és férje, a műsor ötletgazdái, már évek óta foglalkoznak spirituális témákkal. Minden részben egy meghívott híresség meséli el életének meghatározó és megmagyarázhatatlan élményét, amelynek megfejtésében egy asztrológus vagy kártyajós segíti őt. A külső segítőket Mariann közvetlen környezetéből választotta ki, hogy biztos legyen hitelességükben.

„Teljesen megbízom a szakértőkben, már régóta ismerem őket és biztos vagyok benne, hogy segíteni tudnak a vendégeimnek” – kezdte Mariann. „Elvégeztem egy spirituális választerápiát és mátrix energetika tanfolyamot is, de még számtalan dolog érdekel. Úgy gondolom, hogy rengeteg olyan különleges téma van, amikhez nem lehet egyedül racionalitással hozzányúlni. Miért vagyunk a földön, mik a céljaink és mi értelme van az életünknek? Vendégeimmel többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat” – mondta el a műsorvezető.

Az Utazás a lelked körül premierje március 31-én, 17:30-tól látható a LifeNetwork műsorán.