2012. január 26.

Új hirdetési formátum a Facebookon

A sponsored story prémium változataként pozicionálják az immár Magyarorsztágon is elérhető új reklámformát.

A sponsored story prémium változataként pozicionálják az immár Magyarorsztágon is elérhető új reklámformát.

Expanded Premium Ad néven vezetett be új hirdetési formátumot a Facebook. Ez a magyarországi kínálatban is elérhető, a Thinkdigitalon keresztül. Az új formátum a sponsored story prémium változata: az ismerőseink adott márkával kapcsolatos aktivitását jeleníti meg hirdetés formájában a Facebook kezdőoldalán.

Többek között a nagyobb méret és a főoldali kizárólagosság különbözteti meg a sponsored storytól az új formátumot. Olyan aktivitásokat jeleníthet meg, mint az oldal like, poszt, videó, szavazás, esemény meghívó vagy helyre bejelentkezés. A Facebook szerint az új hirdetési forma 40 százalékkal több aktivitást és 80 százalékkal nagyobb márka visszaidézést generál a felhasználók körében.

"A rengeteg információ miatt a rajongói oldalak saját posztjaikkal átlagosan a felhasználóik 16 százalékát érik el. A tapasztalatok azt mutatják, ha a hirdetők a napi Facebookos kommunikációjukat Expanded Premium Ad segítségével felerősítik, 3-5-ször annyi rajongót plusz azok ismerőseit is aktivizálhatják. Egy Nielsen kutatás arra is rávilágít, hogy négyszeres a vásárlási hajlandósága azoknak az embereknek, akik látták a Facebookon ismerőseiket valamilyen formában kapcsolódni az adott márkához" - mondta el Szabó Ákos, a Thinkdigital country managere.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

3 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

10 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.