2011. május 02.

Új hirdetési formátumok a Facebookon

Immár hét féle típusban érhetőek el a Szponzorált Hírek.

Immár hét féle típusban érhetőek el a Szponzorált Hírek.

Összesen hét típusban érhető el immár a nemrég indult, a felhasználók hírfolyamában megjelenő Szponzorált Hír (Sponsored Stories) formátum a Facebookon. A hirdetési formák átkattintás és megjelenés alapú kampányoknál egyaránt használhatók.

A felületeket itthon értékesítő Thinkdigital közlése szerint ezek közé tartozik a Page Like és a Page Post Like, amely a meglévő rajongók ismerőseit, illetve a Page Post, amely a meglévő rajongótábort célozza meg.

Az applikációk népszerűsítésére az App Used and Game Played és az App Shared megjelenések használhatók. Emellett a Facebook Places szolgáltatáshoz kapcsolódó Check-in hirdetés, illetve külső weboldal népszerűsítéséhez a Domain szponzorált hír érhető el a márkák számára.

A Facebook saját statisztikái alapján egyébként áprilisban a magyarországi regisztráltak száma elérte a 3,3 milliót, melyből 2,1 millió volt a naponta visszatérő. A felhasználók átlagosan 28 percet töltenek a közösségi oldalon, és havonta átlagosan hétszer keresik fel azt. A regisztráltak 52 százaléka nő, és többségben vannak a fiatalabbak: a 35 év felettiek csak 30 százalékot tesznek ki.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

32 perce

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

4 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.