2010. május 12.

Új hírigazgatója van az MTV-nek

Közös megegyezéssel távozik Bednárik Imre. Utódja Élő Gábor lesz.

Május 17-étől új hírigazgató irányítja a Magyar Televízió Hír Főszerkesztőségét. Élő Gábor, a televíziós-rádiós szakember hosszú köztévés múlt - és rövid kereskedelmi televíziós kitérő - után a Lánchíd Rádiótól igazolt át az MTV csapatához.

Bednárik Imre hírigazgató 2010. május 14-én közös megegyezéssel távozik az MTV-ből. Medveczky Balázs ügyvezető alelnök a távozó szakember másfél éves hírigazgatói munkáját magas színvonalúnak minősítette, külön hangsúlyozva, a kampányidőszakban a Magyar Televízió hírműsorai ellen egyetlen megalapozott panasz sem érkezett az ORTT-hez, az OVB-hez (Országos Választási Bizottság) vagy más hatósághoz, bírósághoz. Az Országos Rádió és Televízió Testület adatai szerint a választás időszakában a köztelevízió hírműsorai voltak a leginkább kiegyensúlyozottak. Mindezt az ügyvezető alelnök Bednárik és az általa vezetett csapat érdemének tartja.

Az új hírigazgató, Élő Gábor a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerzett diplomát. A Magyar Televíziónál kezdte pályáját, volt riporter, szerkesztő, műsorvezető, stúdióvezető, főszerkesztő-helyettes egyaránt. A pécsi szakember először a Körzeti Stúdió, majd Dél-Dunántúl régió tudósítójaként a Híradónak dolgozott, később a Hét, a Ma Reggel műsorvezetője lett, miközben a Pécsi Körzeti Stúdiót is vezette. Ezt követően a Híradó, 2005 júliusáig pedig a Regionális Kisebbségi és Határon Túli Műsorok főszerkesztő-helyettese volt. Ezt követően az Echo Tv hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió szerkesztő-műsorvezetője lett, utóbbit 2010 májusáig főszerkesztőként irányította. A harminckilenc éves Élő Gábor nős, négy gyermek édesapja.

Címkék: MTV hírigazgató