2013. április 05.

Új, információs hírszolgáltatást indított a közmédia

A hirado.hu híreivel és a digitális átállással kapcsolatos információkkal jelentkező közszolgálati televíziós szolgáltatás április 4-étől érhető el.

A hirado.hu híreivel és a digitális átállással kapcsolatos információkkal jelentkező közszolgálati televíziós médiaszolgáltatás április 4-étől érhető el a MinDigTV hálózaton.

Tegnap elindult a közszolgálati média új információs csatornája, az MTVA Infó az országos földfelszíni MinDigTV hálózaton. A szövegek és állóképek továbbítására alkalmas új csatorna a hirado.hu anyagaira alapozva nyújt hírszolgáltatást, továbbá közvetett módon részletes információkkal segíti a digitális átállás folyamatát.

Az MTVA közölte, hogy a közeljövőben műsorinformációkkal is bővül a tartalom.

Az új műsor vevőkészüléktől függően várhatóan automatikusan megjelenik a MinDigTV vevődekóderek vagy a korszerű televíziók csatornalistájában. Amennyiben ez nem történne meg, a csatornalista - a készülék használati utasításának megfelelően - frissítésre szorul.

Az előfizetési díj nélkül fogható újabb közszolgálati csatorna a lakosság 98,5%-a számára érhető el, ebből 350 ezer - földfelszíni digitális vételi módot használó - háztartás rendelkezik a vételre alkalmas készülékkel.