2020. január 7-től a HISTORY2 mintegy 800 ezer háztartásban válik elérhetővé a HISTORY mellett. Január folyamán a csatorna kizárólag a Magyar Telekom csomagjaiban lesz fogható a hazai nézők számára.

A disztribúciós megállapodást Izabella Wiley, az A+E Networks közép- és kelet-európai részlegének ügyvezető igazgatója jelentette be: „Örömmel indítjuk el a magyar nézők számára a HISTORY2-t régi partnerünk, a Magyar Telekom közreműködésével. A HISTORY2 lebilincselő műsorai Európa-szerte egyre népszerűbbek a nézők és a szolgáltatók körében. Testvércsatornája, a HISTORY jelentős piaci részesedésre tett szert Magyarországon az elmúlt 12 hónap folyamán, a HISTORY2 lokalizált műsora pedig még több lehetőséget teremt a nézők számára, hogy bepillantsanak a világ legizgalmasabb rejtélyei mögé.”

Rajki Annamária, a Magyar Telekom TV és entertainment igazgatója elmondta: „A Magyar Telekomnál folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy tovább színesítsük az ügyfeleink számára elérhető programválasztékot. A HISTORY2 elindulásával tovább erősödik ismeretterjesztő és szórakoztató csatornáink kínálata, és bízunk benne, hogy előfizetőink is lelkesen fogadják az új adót.”

A nézők a Magyar Telekom Szuper Családi HD és Szuper Családi Mozi csomagjaiban érhetik el a HISTORY2 műsorait. A 101 legfontosabb… című tematikus műsorfolyam keretében a csatorna olyan újításokról vetít dokumentumfilmeket gyorsételektől fegyverekig, amelyek megváltoztatták a világot. A Holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából az auschwitzi náci megsemmisítő tábor felszabadulásának 75. évfordulójára emlékezik meg a HISTORY2. Magyarországon először lesz látható A Tesla-akták (a nyitóképen), amelynek szereplői a CIA által nemrég nyilvánosságra hozott titkos akták alapján próbálják meg megvalósítani a legendás feltaláló ötleteit. Az Élet az ember után című sorozat pedig azzal a gondolattal játszik el, hogy milyen lenne bolygónk, ha mindannyian eltűnnénk a Föld színéről.

A HISTORY2 2013-ban, a HISTORY társcsatornájaként indult el nemzetközi hódító útjára. A csatorna műsorai a természettudomány, hadtörténelem, az ókori és legújabb kori történelem legkülönfélébb területein ásnak le a történetek mélyére, és a bennünket körülvevő világ kevésbé ismert tényeinek bemutatásával szórakoztatják a nézőt.

A csatorna immár 45 millió háztartásban érhető el világszerte - írják.

Címkék: média history history2

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.