2016. augusztus 17.

Új kalandba vág a Sport TV

Az UFC bemutatásával új tartalmat hoz el Magyarországra.

A Sport TV úgy döntött, nem hosszabbítja meg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) jogait, mert az hosszú évek óta az elvártnál jóval alacsonyabb nézettséget hozott. A csatorna új kalandba vág, az UFC bemutatatásával új tartalmat hoz el Magyarországra.

A küzdősportok népszerűségét látva a csatorna 2016 nyarán megvásárolta a világ vezető MMA-ligája, az UFC (Ultimate Fighting Championship) közvetítési jogait. A küzdősportok szerelmesei az élő gálák mellett emlékezetes korábbi összecsapásokat, magazinműsorokat is láthatnak folyamatosan a Sport1 és Sport2 csatornákon. A döntést a nézők máris igazolták: rögtön az első közvetítés, valamint a sportág első 20 évét bemutató műsor nézettsége is felülmúlta a korábbi NHL-nézettségeket. Az év legjobban várt gálája pedig csak most közeledik: a ketrecharc rajongói március 5-e óta arra várnak, hogy kiderüljön, a közönségkedvenc Conor McGregor csak véletlenül kapott ki Nate Diaztól, vagy utóbbi valóban felért a csúcsra, a legjobbak közé. Augusztus 21-én vasárnap a Sport TV élőben közvetíti a nem mindennapi összecsapást.

Korábban Magyarországon élőben még soha nem követhették a nézők a UFC küzdelmeit. A Sport TV a szeptember elején visszatérő, a legnépszerűbb amerikai profi ligákkal (NFL, NBA) foglalkozó talk-showjában, a Trash Talkban is rendszeresen foglalkozik majd a UFC-vel, és továbbra sem feledkezik meg a hokirajongókról, hiszen változatlanul közvetíti az orosz bajnokság (KHL), a Bajnokok Ligája (CHL), valamint a jégkorong-világbajnokság mérkőzéseit is.