2016. október 27.

Új kerékpárverseny az Eurosporton

Az Eurosport az egész világra kiterjedő exkluzív közvetítési jogot szerzett a most alakuló Hatnapos Kerékpárverseny (Six Day Cycling) sorozatra. A közvetítések során számos innovatív megoldást is alkalmaznak majd.

Az új pályakerékpár-versenysorozat, a Hatnapos Kerékpárverseny, első 2016/17-es szezonja érkezik az Eurosportra, amely a kerékpársport otthonaként az egész világra kiterjedő exkluzív közvetítési jogokat szerzett a versenysorozatra. (Az Egyesült Királyságra az exkluzivitás nem terjed ki.) Emellett a csatorna együttműködik a szervezőkkel abban is, hogy a nézőszám további növelése érdekében stratégiailag fontos közvetítési megállapodásokat kössön világszerte a helyi csatornákkal.

A Hatnapos Kerékpárverseny jogtulajdonosa és szervezője a Madison Sport csoport. A versenyeken a világ legjobb kerékpárosai állnak rajthoz, köztük Mark Cavendish és Sir Bradley Wiggins, Kenny de Ketele és Moreno de Pauw a belgáktól, valamint a francia duó, Morgan Kneisky és Benjamin Thomas. Az elit férfiak versenye mellett elit női verseny is helyet kap a sorozatban. A versenyeket egy új, innovatív formátumban rendezik majd meg; vidám hangulatban, színvonalas zenei és más szórakoztató programok kíséretében élvezhetik a nézők a pályán zajló drámai küzdelmeket.

A versenyt hat egymást követő éjszaka tartják, és a versenyzők kétfős csapatokban mérik össze tudásukat különféle sprint és állóképesség számokban annak reményében, hogy a végén bajnokká koronázzák őket. Az esemény sarokköve a Madison futam, ahol a versenyzők felváltva szorítják ki és kényszerítik akcióra egymást, és ezzel egy lenyűgöző és rendkívül taktikus verseny tanúi lehetünk.

A sorozat első állomása október 25-én lesz a Lee Valley VeloParkban, ahol a 2012-es Londoni Olimpia pályakerékpár versenyeit rendezték. A sorozat további fordulóit Amszterdamban, Berlinben, és Koppenhágában tartják, a döntő éjszakai futam helyszíne pedig Palma de Mallorca lesz.

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „a Hatnapos Kerékpárverseny kétségtelenül igazi otthonra lelt az Eurosporton, ahol eseménynaptárunkban egész évben helyet kapnak a világ legnagyobb kerékpárversenyei, a sportág szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Folyamatosan keressük az innováció lehetőségét a sportban: például akkor, amikor a kerékpárversenyek bonyolult versenystratégiáit mutatjuk be a kiterjesztett valóság eszközeivel, vagy amikor a világon először készítettünk egy kerékpárverseny alatt 360°-os VR filmet. Törekszünk arra, hogy a sportágat minél közelebb hozzuk a rajongókhoz, ezért is különösen izgatottan várjuk az együttműködést a Hatnapos Kerépárversennyel, támogatva ambiciózus törekvésüket a pályakerékpározás átalakításában.”

Mark Darbon, a Madison Sport csoport vezérigazgatója kiemelte: „A Hatnapos Kerékpárverseny egy fantasztikus történelemmel rendelkező klasszikus sportágat öltöztet modern köntösbe, és ehhez elengedhetetlen, hogy kiváló partnerünk legyen az élő közvetítésekben. Az Eurosport kitűnően ismeri a kerékpársportot, ezért is gondoljuk úgy, hogy ők a tökéletes partner az új versenysorozat, a Hatnapos Kerékpárverseny közvetítésben. A versenyt úgy alakítottuk át, hogy a nézők számára még lenyűgözőbb, még izgalmasabb, és még jobban hozzáférhető legyen – attól függetlenül, hogy a helyszínen vannak, vagy otthon nézik az eseményt.”

A Hatnapos Kerékpárverseny során úttörő közvetítési technikák is bevetésre kerülnek, hogy a rajongók még inkább testközelből szemlélhessék az eseményeket. Lesznek kerékpárra szerelt kamerák, valós sebességű felvételek, de a versenyzők szívfrekvencia- és pulzusadatai is láthatóak lesznek a közvetítések során. A pályakerékpár történetében először, minden versenyző helymeghatározóval lesz felszerelve, hogy a versenyt még pontosabban lehessen követni.

A sorozat az Eurosport csatornáin és egyéb platformjain is műsorra kerül, beleértve az Eurosport Playert, az Eurosport előfizetős szolgáltatását.

A 2016/17-es Hatnapos Versenysorozat teljes eseménynaptára a következő:

  • London: 2016. október 25 – 30.
  • Amszterdam: 2016. december 6 – 11.
  • Berlin: 2017. január 19 – 24.
  • Koppenhága: 2017. január 26 – 31.
  • Mallorca (a döntő): 2017. március 17.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.