2014. május 30.

Új kínai mobiljátékos

Újabb szereplővel gazdagodik az amúgy is pörgős kínai mobilpiac. Egy helyi játékos próbál meg külföldön bevált trükkel belépni.

Újabb szereplővel gazdagodik az amúgy is pörgős kínai mobilpiac. Egy helyi játékos próbál meg külföldön bevált trükkel belépni.

A JD.com e-kereskedelmi portál május 28-án indította el virtuális mobilszolgáltatóját. Az MVNO-val azt a közel ötvenmillió embert célozzák meg, akik aktív felhasználói az oldalnak. (Bármekkora sikere is legyen a szolgáltatásnak, nem gondolni, hogy fenekestül forgatja fel az egy és negyedmilliárd aktív SIM-kártyával megáldott kínai mobilpiacot.)

A cég menedzsmentje egyben arra számít, hogy a telefonos ügyfeleknek is meghozzák a kedvét a JD alapszolgáltatásának (aktívabb) igénybevételére. A JD.com Mobile márciusban bonyolította első próbahívását, és már akkor jelezték, hogy még az idén, várhatóan nyár táján elindulnak a szolgáltatással.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

16 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.