2012. január 20.

Új kollektív szerződés az Axel Springer cégeknél

A héten elfogadott megállapodás a cégcsoport egyes magyar érdekeltségeire is vonatkozik.

A héten elfogadott megállapodás a cégcsoport egyes magyar érdekeltségeire is vonatkozik.

Az Axel Springer-Magyarország Kft. és a Sajtószakszervezet kedden írta alá a módosított kollektív szerződést.

A kiadók között csak az AS-M Kft.-nek van kollektív szerződése. A kollektív szerződés az alábbi, AS érdekeltségű vállalatok alkalmazottjaira is vonatkozik: Axel Springer – Magyarország Kft., Petőfi Lap- és Könyvkiadó Kft., Népújság Kft.

Az Axel Springer – Budapest Kiadói Kft., a Zöld Újság Zrt. és a Harlequin Kft. alkalmazottjaira a kollektív szerződésen alapuló, munkaügyi szabályzat vonatkozik.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére, a vállalat vezetése úgy döntött, hogy az adótörvény adta kereteken belül, a béren kívüli juttatások csökkenésének mértékét minimálisra szorítja, kiemelt figyelmet fordítva az alacsony fizetési kategóriába tartozókra.

A vállalat tájékoztatása szerint megtartotta a cafetéria elemek jelentős részét, nem változtatta a keretet, felvállalva a magasabb adóterheket.

Halottak hete a Hajnaliban

16 órája

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.