2012. április 23.

Új korhatár karikák a mozikban

Ahogy a tévében, úgy a moziban is változott a korhatár-besorolás rendszere.

Ahogy a tévében, úgy a moziban is változott a korhatár-besorolás rendszere.

Az év elején megváltoztatott filmtörvény alapján szabályozta a korhatár-besorolást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az április első felében hatályba lépett hatósági rendelet szerint a mozifilmek esetében a tévé képernyőjéről már ismert korhatárjelzésekhez hasonló karikák használata lesz kötelező. Azaz a mozikban vetített filmeknél is kötelező lett a 12-es, 16-os vagy 18-as karika mellett a 6 éven aluliak számára nem ajánlott kategória feltüntetése.

A módosított szabályozásnak köszönhetően a továbbiakban a néző nem találkozhat BA, azaz "besorolás alatt" jelöléssel a filmeken, filmajánlókon vagy más hirdetéseken. Ha ugyanis a filmnek még nincs végleges besorolása, akkor a filmforgalmazónak vagy -terjesztőnek kell ideiglenes, szaggatott vonalú korhatárkarikával ellátni az anyagokat addig, amíg a hatósági besorolás meg nem érkezik. A 2012. január 1-je óta hatályos filmtörvény értelmében a filmterjesztők és filmforgalmazók tevékenységét az NMHH keretében működő Nemzeti Filmiroda ellenőrzi.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

1 órája

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

5 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.