2010. május 11.

Új lap – szabad kéz

A kiadói ágazaton kívülről keres befektetőt a még el sem indult német szupermagazin

A kiadói ágazaton kívülről keres befektetőt a még el sem indult német szupermagazin

A hosszú időn át a Der Spiegel hírmagazint főszerkesztő Stefan Aust ugyanis szabad kezet kapott, így akár a szakmán kívülről is hozhat pénzt a tavaly nyár óta a WAZ-csoport megbízásából tervezett, munkacímén Die Woche (A hét) néven emlegetett orgánumhoz.

Korábbi hírek szerint a WAZ-csoport és a Springer-médiaház is érdeklődött a projekt iránt, csakhogy nemrégiben mindketten kihátráltak az „ellen-Spiegel” mögül, mondván, a jelenlegi piaci helyzetben nem látják racionális befektetésnek az újságot. A leendő főszerkesztő amúgy sem biztos, hogy annak van teteje, ha kiadókkal tárgyal, hiszen azoknak egyébként is rengeteg saját problémájuk megoldására kell koncentrálniuk. Amúgy pedig – tette hozzá egy interjúban – rengeteg megkeresést kaptak már.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

8 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

15 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.