2012. augusztus 29.

Új lapot indít a PPH

Ősztől jelenik meg az Üzlet & Pszichológia, melyet a kiadó pszichológiai, hétköznapi-tudományos lapként pozicionál.

Ősztől jelenik meg az Üzlet & Pszichológia, melyet a kiadó pszichológiai, hétköznapi-tudományos lapként pozicionál.

Üzlet & Pszichológia címmel indít ősztől pszichológiai témájú, hétköznapi-tudományos magazint a Professional Publishing Hungary (PPH). A lapot azoknak szánják, akik "embereket vezetnek", munkaerő kiválasztásával vagy értékesítéssel foglalkoznak.

A lap kéthavonta jelenik meg, a próbaszáma már elolvasható a weben. A rovatok a menedzsment, a gazdaság, a HR, a marketing, illetve a coaching és a pszichológia kapcsolatával foglalkoznak. Emellett könyvajánló, TED összefoglaló, blogajánló és tanácsadás rovat is lesz a magazinban.

"A hitelesség a kulcsszó. Sokan egybemossák a pszichológiát az ezotériával, vagy egyéb tudományos alapokat nélkülöző területtel, mások egyszerűen csak a 'lelkizés' szinonimájaként említik. Ugyanakkor a tudományos pszichológia komoly magyarázó értékkel bír az élet számos fontos területén, nem véletlen, hogy napjainkban egyre több figyelem irányul erre. Érdekes az emberi kapcsolatok mögé nézni, és megérteni azokat. A médiában manapság leggyakrabban a család, párkapcsolat témakörök mentén történik a pszichológiai 'mögé nézés'. Mi egy másik szegmensben: a munkahelyi, üzleti világbeli, gazdasági téren betöltött emberi szerepkörökkel kívánunk foglalkozni" - mondta el Gábor Fanni, főszerkesztő.

Címkék: pph hr