2011. október 13.

Új magazin kisiskolásoknak

A Veréb Posta havonta jelenik meg, a hátrányos helyzetű régiókban élők olvasásra szoktatását is segítené.

A Veréb Posta havonta jelenik meg, a hátrányos helyzetű régiókban élők olvasásra szoktatását is segítené.

Veréb Posta címmel lépett a piacra 2011 szeptemberében új magazin. A lap havonta jelenik meg, az Okter Nodus Kiadó gondozásában, és az első-másodikos kisiskolásokat célozza meg.

"A magazinnal azt szeretnénk megmutatni, hogy lehet olyan színvonalas és tartalmas kiadványt adni a pedagógusok és kis tanulók kezébe, ami nem terheli meg nagyon a pénztárcájukat. Fontos célunk, hogy minél több gyerek szeresse meg a magazin segítségével az olvasást. Ennek érdekében felajánlunk egy iskola egy teljes osztályának egy tanévre szóló előfizetést" - mondta el Varga István, a kiadó vezetője.

A havi magazin májusban jelentkezett először egy nulladik számmal, amit minden iskola megkapott, s ennek visszajelzéseit is beépítették a továbbiakba. A havi megjelenésekhez negyedévente olvasó melléklet is kapcsolódik majd. Az Olvasó Veréb rövid mesékkel és versekkel fejleszti a gyerekek érzelmi intelligenciáját.

Emellett a Veréb Posta Plusz egy kiegészítő, foglalkoztató kiadvány, amely a gyerekek érdeklődésének megfelelően különböző témákat dolgoz fel úgy, hogy az a tanórán is felhasználható legyen. A kiadványhoz kapcsolódóan kiegészítő oktatói csomagot is kidolgoztak, s a kiadó távoktatási formában 40 órás pedagógus továbbképzési programot is akkreditáltatott.

Címkék: gyerekek