2013. április 19.

Új mobilapplikációval kampányol az IKEA

A kék-sárga arculatú áruház elindította a kertberendező.hu-t, ahol letölhető a „Kertberendező” nevet viselő mobilalkalmazás is.

A kék-sárga arculatú áruház elindította a kertberendező.hu-t, ahol letölhető a „Kertberendező” nevet viselő mobilalkalmazás is. Az alkalmazás segítségével a látogatók kipróbálhatják, hogyan nézne ki a kertjük a cég kültéri bútoraival berendezve
Az új mobil applikáció iOS-re és Androidra érhető el
Az új mobilapplikáció iOS-re és Androidra érhető el

Az IKEA bemutatja új, regionális (cseh, magyar és szlovák) reklámkampányát, melyet a csehországi KASPEN/JUNG von MATT kreatív ügynökséggel közösen készített. A kampány célja az új kültéribútor-kollekció piaci bevezetése, a szlogenje pedig: „Az IKEA kültéri bútorai között a kertben is otthon fogod érezni magad.”

A kampány elemei között kültéri hirdetések, online bannerek és egy szabadtéri bútorkiállítás is helyet kapott. Az online kampány részeként készült az említett microsite is, ahonnan az érdeklődők letölthetik a „Kertberendező” nevet viselő mobilalkalmazást.

A honlap kezdőoldalán a látogatók 4 lépésben ismerkedhetnek meg az okostelefonra kifejlesztett alkalmazás használatával. Az alkalmazás segítségével kipróbálhatják, hogyan nézne ki a kertjük az IKEA kültéri bútoraival berendezve. Annyit kell csak tenniük, hogy készítenek egy fotót a kertjükről vagy erkélyükről, és beillesztik a képbe az IKEA egyes kültéri bútorait. Kiválaszthatják egy adott sorozat termékeit, áthelyezhetik és elforgathatják az egyes darabokat, pont úgy, mint ahogy otthon is tennék. Az újonnan megtervezett kertek vagy erkélyek fényképeit megoszthatják a Facebookon, vagy e-mailben is elküldhetik. Az e-mailben a kiválasztott kültéri bútorok ára is szerepel.

Az alkalmazás egyébként ingyenes, a megtérülést nyilván a több eladott bútorban látja az áruház. A szoftver iOS (Apple), valamint Android rendszerű okostelefonokra érhető el.

Címkék: ikea mobil