2017. december 29.

Új módon küzd az álhírek ellen a Facebook

A korábbi „Vitatható” jelölés helyett inkább kapcsolódó híreket kínálnak.

A Facebook posztja szerint tudományos kutatások bizonyítják, hogy a téves információk mellé tett erős jelzések, például a vörös zászlók, a remélttel ellentétes hatást is kiválthatnak. Ezért a korábbi „Disputed Flag” (Vitatható zászló) helyett mostantól inkább kapcsolódó tartalmakat kínálnak, hogy a felhasználók több nézőpontból is megvizsgálhassák az adott hírt. Az eddigi eredmények szerint a kapcsolódó hírekkel ellátott, vitatható tartalmú bejegyzéseket kevesebben osztják meg, mint korábban a zászlóval megjelölteket.

Emellett megpróbálják jobban megérteni, hogy az emberek az általuk követett hírforrások tükrében hogyan döntik el, megbízható-e egy információ vagy sem. A bejelentés szerint ez a közeljövőben nem fogja befolyásolni a hírfolyam tartalmát, de a jövőben javíthatja a Facebookon megjelenő információk minőségét.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

9 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.