2016. augusztus 18.

Új műsorstruktúra a Class FM-nél

A programing fejlesztése során a piaci trendeknek megfelelően elsődleges szempont a hazai előadók még erősebb támogatása, és több felület biztosítása a populáris és alternatív zenék számára is.

Az új program keretében kiterjesztik a hétvégi Class Kívánságműsor adásidejét, így a hallgatók szombatonként déltől egészen este 8-ig kérhetik kedvenc slágereiket. Megújul a Class Night is; a 2.0-ás változatot – amelyet továbbra is Szani Roland vezet - új hangulat, lassabb, lazulós tempó, kellemes, smooth slágerek jellemzik, ezzel is ráhangolva mindenkit az estére.

Digitális fronton is tovább erősödik a Class FM. Továbbra is hetente jelentkezik a rádió népszerű műsora, a Class Utas, amelyben kedvelt előadók adják egymásnak a stafétát Garami Gábor autójában, és mesélnek szakmai, valamint magánéleti titkaikról is. A Morning Show adásai pedig már podcast verzióban is elérhetőek az összes népszerű platformon.

„A rádiózásban a legnagyobb kihívás, hogy meg tudjunk újulni, hogy képesek legyünk olyan tartalmat adni, amely leköti, megfogja, szórakoztatja a hallgatókat és versenyképes mindennel (Facebook, TV, internet), ahol napi szinten szórakozást keresnek” – mondta Bolla Zsolt, a Class FM programtanácsadója. „Olyan zenét kell játszani, amelynek arculata van, amihez nem kell kutatni, és playlisteket összeállítani, de olyan markáns és komplett élményt nyújt, amiért érdemes rendszeresen visszajönni. Ma már kiemelten fontos, hogy a zene mellett hasznos információkat is kapjon a hallgató, persze különleges és közvetlen egyéniségektől, szórakoztató és befogadható módon. A Class FM az egész napot átívelő műsorstruktúrával igazodik a legújabb hallgatói szokásokhoz” – magyarázta a szakember.

Megújul a rádió hétvégi programja is. A Class Mix-ben hétvégén esténként 4 órán keresztül DJ WhiteBoy pörgeti fel a bulira készülődőket, pénteken népszerű klubslágerekkel, szombaton pedig hazai felvételek mixeivel hangol a partikra: ekkor kizárólag magyar előadók slágerei lesznek hallhatóak, de nem a megszokott formában, hanem izgalmas módon keverve, tele dinamikus elemekkel. A Class Magyarokból is többet kapnak mostantól a hallgatók, egy órával nő a vasárnap esti műsor adásideje, így jelentősen több hazai előadó felvétele kerülhet bemutatatásra.

„Ahogy a megújult műsorstruktúrából is látszik, a Class FM egyértelműen elkötelezett a magyar könnyűzene iránt. Túl a törvényileg előírt zenei arányokon, szeretnénk minél nagyobb felületet biztosítani a hazai zenekaroknak, előadóknak. Természetesen az arculatot a hallgatói attitűdök menték alakítjuk, de mindenképpen szükség van specifikus zenei műsorokra is, ahol koncentráltabban van jelen a magyar zene” – mondta Hamvas Viktor, a Class FM programigazgatója, aki hozzátette: Magyarországon egyedülálló, hogy egy rádió kizárólag hazai előadók slágereivel tölt meg egy 4 órás, szombat esti mixműsort.