2016. december 08.

Új műsorstruktúrával, online szól tovább a ClassFM

A megszokott műsorok nagy része megmarad, továbbá a rádió nyereményjátékokkal és rendezvényekkel is készül a közeljövőben.

„Az online működésünk egyrészt a már meglévő, eddig is használt web alapú online stream segítségével vált biztosítottá. Ennek megalapozásaként a műsorfolyamhoz való hozzáférést olyan dinamikusan változó sávszélességre bővítettük, amely garantálja, hogy szinte bármennyi hallgató kiszolgálása zökkenőmentesen mehessen végbe. Emellett természetesen az elhangzott műsorelemek visszahallgatására is lehetőség nyílik on demand formában" - magyarázta Hamvas Viktor, a ClassFM programigazgatója, aki az új műsorstruktúráról is beszélt.

„Jelenleg átmeneti adásszerkezettel megyünk tovább. Természetesen továbbra is a megszokott minőségben és változatos zenei kínálattal várjuk a hallgatókat: hétköznaponként a reggeli sávban Argyelán Kriszta ébreszti a hallgatókat, majd Garami Gábor teljesíti a kívánságokat. Délután új műsorvezetőnk, Juhász Bálint hozza a Class slágereket, este pedig Szani Roland jelentkezik a Class Night-tal. A hétvégében is van változás: most hétvégétől Mákszem Levente is csatlakozik a Class csapathoz, aki szombaton és vasárnap teljesíti a hallgatói kívánságokat, valamint a Class40-et és a ClassTop10 Amerika című műsort is vezeti" - mondta Hamvas, aki hozzátette: a megszokott tematikus műsorok, mint pl. Whiteboy ClassMix műsora, a Class Magyarok sem változtak tartalmilag.

A ClassFM az online fórumokon túl nyereményjátékokkal és izgalmas rendezvényekkel is készül, a rádió műsorvezetőivel országszerte több helyen is találkozhatnak a hallgatók. A tervek között szerepel továbbá egy olyan mobilapplikáció fejlesztése is, amely lehetővé teszi, hogy Android illetve iOS eszközökön is hallgatható legyen a rádió műsora. A programigazgató elmondta, tárgyalások folynak a mobilszolgáltatókkal arról a lehetőségről is, hogy az applikáció futtatása, illetve a rádióhallgatás mobil eszköz segítségével ne terhelje a felhasználók adatforgalmi keretét.