2011. január 26.

Új nevet kaphat az m2

Mostanra megvan a leendő gyerek- és ifjúsági csatorna őszi programstruktúrája, olvasható az m2 intendánsának blogján.

Mostanra megvan a leendő gyerek- és ifjúsági csatorna őszi programstruktúrája, olvasható az m2 intendánsának blogján.

Elkészült az őszi koncepció, melyre az akkortól gyermek- és ifjúsági csatornává váló m2 építkezik - olvasható Süveges Gergő blogján. Erről februárban árul el közelebbit, egyelőre annyit tudni, hogy állandó, sávos struktúra lesz, minden korcsoportot akkor céloznak, amikor az vélhetően a képernyő előtt ülhet.

Az intendáns szerint a teljes közszolgálati büdzsé 10 százalékára tartana igényt az átalakuló m2, amit 0-24 éves tág célcsoportot feltételezve a lakosság kb. 24 százalékának eléréséhez kérnek.

A blogon megismétli: a hivatalos MTV kommunikációval összhangban az átpozicionálásért felelő csapat is őszi újraindítással számol, miközben hallani olyan hangokat, amelyek máris azt mondják: jövő január előtt nem lesz új m2.

Azt sem tudni azonban, hogy mi lesz az új név, mivel Süveges Gergő tervei között szerepel a csatorna átnevezése. Erre már vannak ötletek, de a blogon is vár inputokat. Bármi is lesz az m2 neve, s bármikor indul végül, a tervek szerint nyitófesztivállal vezetik be.

A gyerekcsatornává alakulásig is tervez az intendáns olyan tematikus napokat, félnapokat, amelyek előrevetítik a későbbieket. Az első konkrét jelét ennek március 15-én lehet majd látni.