2020. szeptember 18.

Új pszichológiai témájú podcast-sorozattal erősít a WMN

Emellett Csepelyi Adrienn népszerű műsora, a Popfilter is folytatódik szeptembertől.

Audiotartalmakban erősít a WMN: az online magazin mostantól saját podcast- stúdióban rögzíti műsorait. Szeptember 17-én elindult a Beszélnünk kell! című podcast-sorozat D. Tóth Krisztával és Orvos-Tóth Noémivel. Egy világjárvány idején, amikor a jól megszokott kereteink, a mindennapi életünk drasztikus változásokon megy keresztül, sosem volt még időszerűbb magunkról és a kapcsolatainkról beszélni – őszintén, köntörfalazás nélkül. Kriszta és Noémi nemcsak aktuális társadalmi jelenségekre reflektálnak, hanem azokat a kapcsolati témákat is kivesézik, amik mindannyiunkat érintenek, legyen szó párkapcsolatról, szülő-gyerek viszonyról, a saját kötődéseinkről, elakadásainkról, sérüléseinkről, traumákról, megküzdési mintákról, örökölt sorsokról. A két alkotó évek óta tervezi, hogy egyszer közösen létrehoznak valamit; ha úgy tetszik, az új podcast baráti beszélgetéseik folytatása, immár a nyilvánosság előtt.

„Puskaporos hordón ülünk. Feszültségek, feloldhatatlannak tűnő ellentétek, félreértések keserítik meg emberi viszonyainkat. Reményeim szerint a podcast sokaknak segít majd eredményesebben navigálni a kapcsolatok érzelmi útvesztőjében. Krisztával régóta nem volt már kérdés, hogy a mély baráti beszélgetéseket, az inspiráló találkozásokat egyszer egy közös projekt követi majd. Mostanra minden összeállt, megtaláltuk a formát, a téma pedig szinte kimeríthetetlen” – mondta Orvos-Tóth Noémi, az Örökölt sors című sikerkötet szerzője.

És, hogy mi inspirálta a podcast ötletét? „Azt látom, hogy folyamatosan jár a szánk, de valójában nem jól beszélgetünk. Nem beszélünk ténylegesen egymásról, magunkról, mélyen, valódian, nyíltan. Egyéni és társadalmi szinten sem tudunk szembenézni a problémáinkkal, döntéseinkkel, kapcsolatainkkal, hozott mintáinkkal. Megcsontosodott, idejétmúlt rendszereket tartunk fönt, amelyek mindannyiunkat gúzsba kötnek. Nem csoda, ha úgy érezzük, hogy egyre kevesebb a humánum, az elfogadás és a megértés magunk körül. Ez késztetett bennünket arra, hogy elkezdjünk beszélgetni – reméljük, sokan csatlakoznak hozzánk” – fejtette ki DTK.

D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi közös műsora mellett Csepelyi Adrienn népszerű podcast-sorozata, a Popfilter is folytatódik: a második évad első adása szeptember 21-én debütál a WMN oldalán és a főbb podcast-szolgáltatóknál.

Címkék: média wmn.hu

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.