2011. szeptember 02.

Új ruhában az [origo]

Színesebb, szellősebb portál volt a cél, fél évig készítették elő a frissítést.

Színesebb, szellősebb portál volt a cél, fél évig készítették elő a frissítést.

Ráncfelvarráson esett át az [origo] hírportál augusztus végén. A frissítésre féléves előkészítést követően került sor. Ez a site életében a hatodik nagyobb átalakítás. A cél most egy színesebb, szellősebb megjelenés kialakítása volt. A fotók méretét növelték, a képek méretét egységesítették, tabloid címbetűket használnak és több színt, nőttek az eltartások, s változott a hasábszélesség is.

"Átlagosan kétévenként változtatunk a dizájnon. Az átalakítást nagyjából fél évig készítettük elő; általában az előző oldal adatainak elemzésével és az erre épülő új koncepció kidolgozásával indul, majd egy teszteléssel záródik. Mostani verziónk AB-tesztelésen és szemkamerás vizsgálaton is átesett, amelyeken igen jól szerepelt. Ezek után már csak néhány apróságot kellett módosítanunk" - mondta el Weyer Balázs főszerkesztő.

A frissítést házon belül végezték, s ez a dizájn átalakításán túl új funkciók beépítését is magába foglalja. A címlapon személyre szabottan ajánlják azokat a cikkeket, amelyeket a felhasználó utolsó látogatása óta a legtöbben olvastak, és azt is meg lehet nézni, hogy ezekhez hány hozzászólás és megosztás érkezett. A tervek szerint a jövőben több felület jut a blogoknak és a videóknak, emellett a hírek száma és betöltési sebessége is növekszik.