2018. április 09.

Új sorozat az HBO GO-n a Grace klinika főszerepőjével

A Megszállottak viadala annyira jó kritikákat kap a nemzetközi sajtóban, hogy már most, a hivatalos bemutató előtt berendelték a 2. évadot.

Az HBO Europe mutatja be a sokszorosan díjazott író, Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) Megszállottak viadala (Killing Eve) című új thrillerét, amely április 9-én debütál az HBO GO-n.

Sandra Oh (A Grace klinika) alakítja Eve-et, az MI5 unatkozó biztonsági tisztjét, akit irodai munkaköre nem elégít ki, hiszen arról álmodozik, hogy igazi kém lesz. Jodie Comer (Doctor Foster, A fehér hercegnő) játssza Villanelle-t, a hidegvérű bérgyilkost, aki tíz körömmel ragaszkodik a luxushoz, amit kegyetlen szakmájából kifolyólag megengedhet magának. Amikor Eve-et megbízzák azzal, hogy kerítse kézre Villanelle-t, mielőtt az újból ölne, a két nő egy olyan vérre menő macska-egér játék szereplője lesz, amely a kémthrillerek hagyományain csavar egyet.

A két főszereplőhöz csatlakozik a szereplőgárda élén Fiona Shaw (Harry Potter-filmek) mint Carolyn Martens, David Haig (Négy esküvő és egy temetés) mint Bill, Eve kollégája, valamint Kim Bodnia (A híd) mint Konstantin. A további szerepekben látható Darren Boyd (Fortitude) mint Frank Haleton, Sean Delaney (Kisvárosi gyilkosságok) mint Kenny Stowton, Kirby Howell-Baptiste (Downward Dog) mint Elena Felton és Owen McDonnell (Paula) mint Niko.

Megszállottak viadala

A nyolc 45 perces részből álló Megszállottak viadala Luke Jennings Villanelle regényein alapul. A Sid Gentle Ltd. gyártotta a BBC America számára, írója és executive producere Phoebe Waller-Bridge. Sally Woodward Gentle és Lee Morris szintén executive produceri szerepet vállaltak a szériában, a produceri feladatokat Colin Wratten látta el.

Címkék: média hbo sorozat

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

7 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

8 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.