A Da Vinci TV vasárnap két új sorozatot indít. Egy gyermekeknek szóló szórakoztató, ismeretterjesztő és egy felnőtteknek szóló, komolyabb kérdéseket feszegető műsor is kezdődik december 1-től.

Alszanak-e a hangyák? A répától tényleg jobban látunk? Miért nem tudnak ugrálni az elefántok? Mitől keletkezik az izomláz? A De klassz! című új sorozat a Da Vinci műsorai között rövid, 3 perces epizódokban ismertet elképesztően érdekes dolgokat. Minden epizódban más kérdést tesznek fel, és válaszolnak meg vicces és érthető módon. Az új műsor minden nap, hétköznap és hétvégén is jelentkezik, hogy észrevétlenül tanítson olyan dolgokat, amiket sokszor a felnőttek sem tudnának megválaszolni.

A Mindent a húsról című felnőtteknek szóló új sorozat azt vizsgálja, meg tud-e birkózni a bolygó az emberek egyre növekvő húsigényével. Milyen húst fogyasszunk, ha csökkenteni szeretnénk ökológiailábnyomunkat? Michael Mosleyhosta húsimádat hatásait vizsgálja éskörnyezetkímélő megoldásokat keres. A hagyományos gazdálkodás lenne aválasz? A BBC sorozata Magyarországon először a Da Vinci TV műsorán!

Címkék: média da vinci tv