2011. november 29.

Új sorozatot forgat a magyar HBO

Izraeli formátum alapján készül a széria, Mácsai Pál főszereplésével.

Izraeli formátum alapján készül a széria, Mácsai Pál főszereplésével.

A Társas játék után ismét izraeli formátum alapján készít sorozatot a magyar HBO. A Be Tipul (In Treatment) helyi verziójának forgatása november 22-én kezdődött, és 21 hétig tart. Ennek nyomán a Mácsai Pál főszereplésével készülő sorozat 2012 őszén kerülhet a nézők elé.

A történet középpontjában az ötvenes éveiben járó neves pszichológus áll, aki hétfőtől csütörtökig fogadja pácienseit, majd péntek esténként ő maga keresi fel a pszichológusát, hogy megoldja a saját magánéleti problémáit. A heti üléseken keresztül nyolc ember történetét ismerhetjük meg.

Mácsai Pál

Az izraeli verziót 2005-ben mutatták be, két évad futott le belőle, és egy sor hazai díjat zsebelt be. Az amerikai piacra 2008-ban vitte el az HBO, itt három szezont ért meg az Emmy- és Golden Globe-díjas széria.

A közép-európai leánycég még 2009-ben vette meg a formátum jogait, azóta a román, a cseh és a lengyel piacra is készült adaptáció. Ezt a sort követi a magyar verzió, melyen Tasnádi István vezető forgatókönyvíró és csapata dolgozik.

Halottak hete a Hajnaliban

11 órája

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.